Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estadi Olímpic es convertirà en un pol d’start-ups
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona vol fer de l’Estadi Olímpic un pol d’start-ups. El consistori preveu iniciar les obres el segon trimestre d’enguany i acabar-les a finals del primer trimestre de 2023. Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) començarà aquest mes de febrer el procés de licitació que permetrà adequar els espais i que convertiran la zona en la primera incubadora d’empreses emergents esportives de la ciutat. D’igual manera, aquests treballs busquen configurar l’Anella Olímpica com a pol d’innovació en l’àmbit dels esports i la tecnologia, com ja va avançar el TOT Barcelona.

El projecte compta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros i una superfície construïda de 1.100 m2 i s’establirà en una antiga àrea d’oficines situada a la façana sud de l’Estadi Olímpic que acollirà, entre altres dependències, un gran espai de preincubació i fins a dotze mòduls de treball interconnectables. A banda, comptarà amb sales de reunions i altres espais d’ús comú per a les empreses i persones emprenedores que en formin part. Es tracta d’una acció impulsada per B:SM i compta amb la col·laboració de l’Institut Barcelona Esports i Barcelona Activa. Aquesta inversió contempla la creació d’una plataforma digital, malgrat que en un futur tindrà una seu física al Palau Municipal d’Esports.

“El projecte també preveu l’adequació d’un espai d’estada de 400 m2 a l’exterior, ubicat just davant de les oficines, [que] tindrà com a objectiu facilitar la creació de sinergies entre les diferents empreses, i permetrà l’organització de trobades i activitats de cocreació a l’aire lliure.”, ha informat l’Ajuntament, a través d’un comunicat.

La incubadora tecnològica de l’Anella Olímpica serà la primera instal·lació que formarà part del Barcelona Sports Hub, que és una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports i l’Ajuntament de Barcelona que “vol donar suport a l’esport com a àmbit clau per a la innovació i com un dels sectors econòmics emergents de la ciutat”.

El propòsit general del projecte és “fer de Barcelona una referència internacional en l’intercanvi de coneixement, talent, recursos i capacitats d’innovació en el món de la tecnologia i l’esport”, diu el consistori. De fet, el Barcelona Sports Hub estarà integrat per grans corporacions, institucions, start-ups i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes de transformació i millora de la gestió i la pràctica de l’esport, incloent-hi projectes relacionats amb els eSports.

Entre els serveis que s’oferiran hi ha programes d’acompanyament i acceleració d’empreses. A més, el hub també podrà actuar com a promotora d’activitats a les instal·lacions esportives de l’entorn. “L’Anella Olímpica ofereix un entorn estratègic vinculat a la pràctica esportiva de relleu local, nacional i internacional. Les empreses instal·lades a la incubadora podran aprendre i conviure amb els esdeveniments esportius que tenen lloc en aquesta privilegiada localització (83 l’any 2019, abans de l’inici de la pandèmia)”, informa l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa