Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El centre de videojocs més gran d’Europa està a Barcelona
  • CA

El 25 de febrer Barcelona es convertirà en la ciutat de tota Europa amb un espai dedicat als videojocs online més gran del continent. L’acte d’inauguració tindrà lloc el 25 de feberer a les 17 hores de la tarda i es farà a la segona planta del centre comercial SOM Multiespai, al número 42 de l’avinguda de Rio de Janeiro, a on abans hi havia el Heron City. “Hi assistiran figures rellevants dels e-sports”, han promès els organitzadors als fans.

L’espai dedicat als jocs en línia ocupa més de 1.500 metres quadrats. Allà s’oferiran experiències físiques, però també virtuals. El públic que hi pot assistir és divers i ampli: des d’aficionats, a professionals i també espectadors dels e-sports.

“Hi ha tres estadis per fer tornejos de videojocs -un d’ells amb capacitat per a 120 espectadors-, desenes d’equips informàtics d’alt rendiment, sales d’streaming i bootcamps d’entrenament”, expliquen els promotors de la inicativa, a través d’un comunicat. “Això permetrà realitzar tornejos 100% en format presencial i, així, oferir una experiència única als participants, que es podran sentir com a jugadors professionals”, afegeixen. El centre també oferirà serveis per empreses amb tallers de team building o tornejos intracompany “per fomentar la col·laboració i enfortir equips amb activitats d’entreteniment”, detallen.

Un altre aspecte especialment rellevant d’ASOBU, l’empresa que gestiona aquest equipament, és “la formació de joves amb opcions que passen per classes de reforç vinculades amb el joc i també amb entrenaments personalitzats”, expliquen. “Aquest centre gaming arriba per revolucionar el sector de l’entreteniment virtual més enllà de l’ordinador personal i de la consola, i, alhora, per convertir-se en un dels actors principals dels eSports a nivell mundial”, concluen.

L’Ajuntament vol fomentar els e-sports

L’Ajuntament de Barcelona vol fomentar els e-sports a la ciutat i per això farà una inversió de fins a tres milions d’euros per convertir l’Estadi Olímpic en un hub en l’àmbit dels esports i la tecnologia. El consistori preveu iniciar les obres el segon trimestre d’enguany i acabar-les a finals del primer trimestre de 2023. Aquests treballs busquen configurar l’Anella Olímpica com a pol d’innovació, com ja va avançar el TOT Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa