Un 19% de seguiment de la vaga feminista del 8M al metro, segons Treball

La mobilització és seguida per un 22% de treballadores a FGC, però són dades de tota la xarxa, no específicament de Barcelona

Els Ferrocarrils de la Generalitat, a un 22%, i el metro, amb un 19%, són els espais laborals on més s’està seguint la vaga feminista convocada per a aquest diumenge amb motiu del 8M, segons dades facilitades per la conselleria de Treball de la Generalitat. Val a dir, però, que les dades d’FGC són de tota la xarxa, i no específicament de Barcelona. Les del metro són les xifres de la xarxa de TMB, concentrada a Barcelona i els punts més propers de l’àrea metropolitana. Tanmateix, des de CGT han elevat el percentatge de seguiment fins a “prop del 50%”. 

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que en coincidir amb un dia festiu la incidència de la vaga general de 24 hores “és inferior a la d’altres jornades de vagues generals en dies laborables”.

A més, ha explicat que no hi ha dades de seguiment en àmbits de funció pública, educació, comerç, universitats, indústria i serveis, i que s’estan complint els serveis mínims.

Pel que fa al consum elèctric, a les 11 hores s’ha registrat una reducció del 0,7% en comparació amb l’anterior diumenge, segons dades de les companyies, ha informat la Generalitat.

La conselleria també ha xifrat el seguiment a Renfe en un baixíssim 0,83% i als autobusos amb un 0,96%, mentre que no hi ha hagut seguiment en l’àmbit de la salut.

Més informació

Nou comentari