Un balcó pirata, premi al millor guarnit de les festes de Gràcia més atípiques

L'aferrissada competició de carrers es va suspendre i enguany només concursaven balcons i portalades

Un balcó disfressat de vaixell pirata s’ha emportat el disputat títol de millor guarnit de les festes de Gràcia, en l’edició més atípica de la història recent de la festa. La crisi del coronavirus ha obligat a anul·lar les activitats presencials –tot el programa d’actes és online– i a reduir a la mínima expressió la decoració de carrers: 17 comissions de veïns han mantingut la tradició però únicament se’ls permetia penjar sostres artístics. L’aferrissada competició per ser el carrer millor guarnit es va suspendre i enguany només podien concursar-hi balcons i portalades.

Així doncs, aquesta edició 2020 una família gracienca ha aconseguit el màxim reconeixement del concurs de guarnits sense sortir de casa. Han convertit el seu balcó del carrer Monistrol en un detallat barco anomenat Aurora. El segon premi se l’ha endut un gran finestral en una planta baixa del carrer del Sol, convertit en tauler d’un Monopoly sobre la pandèmia. La medalla de bronze ha estat per un mural molt primavera al carrer Encarnació.

Pel que fa a les portalades, el bar Copa Cafè del carrer Santa Creu s’ha endut el primer premi amb el seu “bosc de llibres”. L’ha seguit un aparador ambientat de forma similar: un bosc encantat a la botiga de manualitats Pqno del carrer Tres Senyores. Un altar dedicat al Dia dels Morts mexicà al carrer Massens tanca el pòdium d’aquesta categoria.

El lliurament de premis també ha estat virtual. Decorar balcons, finestres, aparadors i portalades durant la festa major s’havia fet al segle XIX però es va perdre durant el segle XX. La tradició es va recuperar l’any 1998 i enguany té doble significació: per un costat manté viu el concurs i per altra banda rendeix homenatge al paper socialitzador que van tenir aquests petits espais durant el confinament.

Més informació

Nou comentari