Concerts i guarnits virtuals per a les festes de Gràcia de la pandèmia

Les actuacions musicals es podran seguir per YouTube i les decoracions es veuran a través d'una app

L’esperit serà el mateix, però el canal serà totalment nou. És l’enfocament de les festes de Gràcia de la pandèmia, en què la por als rebrots per aglomeracions han obligat la Fundació Festa Major i el districte de Gràcia a adaptar la celebració. Així doncs, els concerts i els guarnits seran virtuals i es podran seguir a través de l’app de les festes i de YouTube –[email protected]àcia–. El regidor de Gràcia, Eloi Badia (Barcelona en Comú), ha insistit que aquest any no s’ha de visitar la Vila de Gràcia perquè no hi haurà celebració.

Badia ha confirmat el que feia mesos que es gestava: “Serà una edició online”. Pel que fa als concerts, el regidor ha especificat que es gravaran a punts “emblemàtics” del barri de la Vila de Gràcia i es retransmetran en directe per YouTube. “Hem apostat per la cultura de proximitat”, ha apuntat pel que fa als artistes que hi participaran. Alguns d’ells són Meritxell Nedderman, Son de Gràcia, Andrea Motis, Flamenco Metropolitan, Les Anxovetes, The Milkers i Alma de Boquerón.

A banda dels concerts, les activitats que normalment caracteritzen les festes de Gràcia es podran seguir igualment de forma online. Hi haurà actuacions de sardanes i havaneres, espectacles de circ, documentals i actuacions per a nens, entre d’altres.

Respecte dels guarnits, la presidenta de la fundació que organitza les festes, Clara Carbonell, ha avançat que es podran veure a través de l’app 360º de la Festa Major de Gràcia i que únicament n’hi haurà de “simbòlics” als carrers. Els carrers guarnits de forma virtual es podran visitar mitjançant l’aplicació a partir del dia 17. El concurs de guarnits ha quedat suspès enguany, segons ha confirmat Badia.

Cartell de les festes de Gràcia d’enguany / Ajuntament de Barcelona

Carbonell ha posat en valor que les festes tindran un caràcter “transversal, serà per a totes les edats, inclusiu i en clau de gènere”. En aquest sentit, ha destacat que hi actuarà un grup de flamenc format únicament per dones. Com a part de la tasca solidària de la fundació, la presidenta ha comentat que el rebost solidari.

El pregó d’enguany serà un homenatge al personal sanitari. Se celebrarà, com és habitual, el 14 d’agost a les 19 hores. Anirà a càrrec de Xènia Sist, infermera de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Elvira Bisbe, metgessa de l’Hospital de l’Esperança.

Més informació

Nou comentari