Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les Festes de Gràcia suspenen el concurs de guarnits per la pandèmia
  • CA

Les Festes de Gràcia d’enguany no tindran concurs de guarnits ni concerts nocturns. La notícia, tot i que ja feia setmanes que s’havia apuntat, confirma que el Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major aposten per una festa més veïnal i més digital A més, tres sanitàries seran les encarregades de fer el pregó com a reconeixement a totes les persones que han vetllat per la salut de la ciutadania durant els últims mesos. Es tracta de Xènia Sist, infermera de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Elvira Bisbe, metgessa de l’Hospital de l’Esperança.

La celebració es farà després que Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública de Barcelona hagin validat els protocols. Totes les activitats seran de caràcter veïnal i de petit format per evitar les aglomeracions en espais reduïts i amb totes les mesures preventives recomanades per les autoritats sanitàries. Es treballa per fer alguna ubicació on es programaran activitats veïnals amb reserva prèvia i aforament limitat. A més, les activitats hauran de complir amb el distanciament social establert i altres mesures de protecció. Es controlarà l’aforament, la desinfecció dels espais i hi haurà senyals específics per a la salut dels veïns. A més, totes les activitats acabaran a les 23 hores com a màxim. No hi haurà balls ni concerts de nit i matinada.

Guarnits simbòlics

Tot i ser un tret d’identitat de la festa del barri de Gràcia, aquest any les comissions no han pogut treballar en els guarnits a causa del confinament i només es farà un petit guarnit simbòlic als carrers. Per tant, no se celebrarà el concurs de carrers i places guarnides. Aquests guarnits seran més petits i en alçada per assegurar una mobilitat fluïda de persones i evitar aglomeracions. No hi haurà portalades d’entrada o sortida ni elements a terra.

Tot i així, des de la Fundació Festa Major de Gràcia s’animarà a guarnir els balcons, les finestres, les portalades i els aparadors de comerços per mantenir viva la tradició. A més, els guarniments es podran veure amb l’aplicació mòbil amb recorreguts de 360 graus per evitar desplaçaments i evitar concentracions als carrer de la Vila.

Format digital

Enguany s’han destinat més recursos per oferir un programa digital per apropar la festa a tota la ciutadania a causa de les limitacions per l’actual situació sanitària. Hi haurà una programació digital específica i s’està treballant també en continguts específics com projeccions de documentals, vídeos amb contingut històric de la festa i càpsules informatives amb els protagonistes de la festa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa