Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Programa, mapa i xifres imprescindibles de la festa major de Gràcia 2019
  • CA

Les festes de Gràcia 2019 ompliran de vida i visitants la Vila fins dimecres 21 d’agost, quan les traques de final de festa tancaran la 202a edició. Per no perdre’t entre guarnits, concerts i calendari, en aquesta guià bàsica de la celebració trobaràs tota la informació imprescindible per gaudir de la cita estrella de l’estiu a Barcelona. Intensament i amb civisme, és clar! 

Mapa de carrers guarnits

En aquest plànol trobaràs ubicats els 24 carrers i places decorats pels veïns, a més de novetats com un punt d’informació antimasclista a la plaça Revolució i molts més lavabos públics (fins a 97!), que també apareixen situats al planell. 

Selecció del programa d’actes

El programa d’actes complet inclou més de 900 activitats. Actuacions musicals, sopars populars, castells, gegants, un nou cercavila… En el mar d’activitats gratuïtes hem seleccionat les més originals d’aquest any: concerts de grups com Ebri Knight i Pepet i Marieta, la projecció d”El Petitet’ i un gran tast de vins són algunes de les opcions més interessants.

Quatre places temàtiques

Les places del Sol, Diamant, de les Dones del 36 i Revolució ofereixen una agenda pròpia que complementa la graella principal d’actes de les comissions veïnals i de la Fundació Festa Major de Gràcia. Cada espai tindrà el seu eix temàtic: swing a Diamant, folk a Sol, ciència a Revolució i gènere a Dones del 36.

Concurs de carrers guarnits

Enguany serà més renyit encara perquè la festa fa rècord de carrers, amb la incorporació Lluís Vives, la plaça del Nord i el carrer Lluís Antúnez. Els premis als millors decorats es lliuraran dissabte 17 d’agost a les 17 hores a la plaça de la Vila. Tot seguit, a les 19 hores i al mateix lloc, se celebrarà una diada castellera. L’entrega estrena un guardó nou, el Premi a l’accessibilitat.

Cartell en favor de la sostenibilitat

El cartell de l’edició 2019 és obra de la il·lustradora Marina Sáez, que ha guanyat el 26è concurs de cartells de la festa. Fa referència a la utilització de materials reciclats als guarnits dels carrers i les eines que fan servir els veïns per a confeccionar-los. 

Nits de metro que no tanca i afectacions al trànsit

El metro de Barcelona funcionarà ininterrompudament des de divendres 19 d’agost a primera hora del matí fins a mitjanit el diumenge 21, per facilitar l’arribada fins a la festa i la tornada a casa amb transport col·lectiu. La resta de dies farà horari normal. En paral·lel, les festes comportaran afectacions al trànsit a la Vila: fins al 22 d’agost no es podrà circular per una vintena de carrers.

Més seguretat i més prevenció feminista

Per garantir unes festes segures per a tothom, s’ha previst un reforç d’un centenar de bombers, sanitaris i policies. L’objectiu municipal és que puguin donar resposta a qualsevol incidència en menys de 8 minuts. També s’enforteix la prevenció de les agressions sexistes amb un punt d’informació a la plaça de la Revolució i dues parelles d’informadores itinerants. El lema ‘només sí és sí’ substitueix el ‘no és no’ dels últims anys. 

4 pregoneres, un pregó alternatiu i una sonora escridassada

L’inici de la festa, amb el tradicional pregó, ja ha deixat les primeres anècdotes d’enguany. El pregó oficial l’han fet quatre dones esportistes olímpiques amb discapacitat intel·lectual de l’equip de bàsquet acidH-Lluïsos: la Cristina Pandis, la Xènia Galtés, la Paola Manjón i la Noèlia Bautista. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni les va presentar des del balcó del districte de Gràcia i el públic li va respondre amb una sonora escridassada. Minuts abans, com ja és tradició, va tenir lloc el pregó alternatiu des d’un altre balcó de la plaça de la Vila. Enguany ha posat el focus en l’expulsió de veïnat a causa dels alts preus de l’habitatge.

Festes alternatives

El carrer Sant Pere Màrtir i les places Raspall i John Lennon vertebren les festes alternatives, que concentren els actes aquest cap de setmana. El Casal Popular Tres Lliris també programa activitats juvenils a la plaça del carrer Santa Rosa. S’organitzen des dels anys 60 com a contrapunt reivindicatiu al programa oficial. A més al voltant de l’Ateneu la Torna els visitants que s’hi acostin podran veure des d’un missatge de Jordi Cuixart, a crides anarquistes i pancartes contra el capitalisme. 

Més notícies
L’avi de les festes de Gràcia: una font, un puro i 74 anys de guarnits
Notícia: L’avi de les festes de Gràcia: una font, un puro i 74 anys de guarnits
Comparteix
Emilio José Manero va construir una fonteta al carrer Progrés quan tenia 9 anys i, des de llavors, és tota una icona veïnal
Les activitats més originals de les festes de Gràcia 2019
Notícia: Les activitats més originals de les festes de Gràcia 2019
Comparteix
Concerts de grups com Ebri Knight i Pepet i Marieta, la projecció d''El Petitet' i un gran tast de vins són algunes de les opcions més interessants
Swing, folk, ciència i gènere: les 4 places temàtiques de les festes de Gràcia 2019
Notícia: Swing, folk, ciència i gènere: les 4 places temàtiques de les festes de Gràcia 2019
Comparteix
Sol, Diamant, Dones del 36 i Revolució oferiran una agenda pròpia que complementa la graella principal d'actes
Mapa de carrers guarnits i serveis de les festes de Gràcia 2019
Notícia: Mapa de carrers guarnits i serveis de les festes de Gràcia 2019
Comparteix
Localitza fàcilment tots els lavabos públics i el nou punt d'informació masclista
Talls de trànsit a la Vila de Gràcia pels guarnits de festa major
Notícia: Talls de trànsit a la Vila de Gràcia pels guarnits de festa major
Comparteix
Fins al 22 d'agost no es podrà circular per una vintena de carrers de la Vila, mentre durin el muntatge de la decoració i les festes
Fotogaleria: Gràcia deixa entreveure els primers guarnits de festa major
Notícia: Fotogaleria: Gràcia deixa entreveure els primers guarnits de festa major
Comparteix
Els veïns enllesteixen la decoració dels 24 carrers que participen a la celebració estrella de l'estiu barceloní
Sonora xiulada a Collboni al pregó de les festes de Gràcia
Notícia: Sonora xiulada a Collboni al pregó de les festes de Gràcia
Comparteix
L'absència d'Ada Colau i Eloi Badia li havia de regalar un lluït protagonisme al cap de files socialista
El pregó alternatiu de Gràcia: “He vist sopars d’antics alumnes en què ja ningú viu a la Vila”
Notícia: El pregó alternatiu de Gràcia: “He vist sopars d’antics alumnes en què ja ningú viu a la Vila”
Comparteix
El text reivindicatiu ha carregat contra la deriva "liberal" de l'actual govern i ha reclamat unir-se per construir una "república"
Reforç d’un centenar de bombers, sanitaris i policies per a les festes de Gràcia
Notícia: Reforç d’un centenar de bombers, sanitaris i policies per a les festes de Gràcia
Comparteix
La intenció és donar resposta a les incidències en menys de vuit minuts
Rècord de carrers guarnits en una festa de Gràcia 100% antimasclista
Notícia: Rècord de carrers guarnits en una festa de Gràcia 100% antimasclista
Comparteix
El lema 'Només sí és sí' substitueix el 'no és no' de les últimes edicions |Quatre campiones d'Special Olympics faran el pregó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa