Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rècord de carrers guarnits en una festa de Gràcia 100% antimasclista
  • CA

Una festa major més inclusiva que mai, 100% antimasclista, amb rècord de carrers guarnits i sostenible. Aquests són els eixos de la festa de Gràcia d’aquest any, que ha sigut presentada aquest dimecres per la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, i el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia.

[r:1]

Us expliquem com serà en 10 xifres:

24 carrers guarnits

Tres carrers més que l’any passat decorats i un rècord que no s’assolia des del 2001. Hi participen tots els carrers del 2018 i s’hi afegeixen el carrer Lluís Vives, la plaça del Nord i el carrer Lluís Antúnez amb l placeta de Sant Miquel.

4 pregoneres 

Quatre dones, esportistes olímpiques amb discapacitat intel·lectual de l’equip de bàsquet acidH-Lluïsos, seran les pregoneres. Són la Cristina Pandis, la Xènia Galtés, la Paola Manjón i la Noèlia Bautista. Totes quatre, amb intel·ligència límit, i han sigut campiones o subcampiones de diferents Special Olympics. 

Més de 900 activitats

Les clàssiques –actuacions musicals, sopars populars…–, les de cultura popular –castells, gegants, un nou cercavila–, les infantils i les específicament inclusives, per exemple a batucada i el taller del grup Reperkutim, adaptada per a persones amb discapacitat auditiva. 

7 dies de festa

Les dates de la celebració van del dijous 15 al dimecres 21 d’agost

100% antimasclista

L’objectiu de reduir a zero l’assetjament, els abusos i els comportaments masclistes es manté. El lema ‘només sí és sí’, que substitueix el ‘no és no’ dels últims anys. 

1 punt d’informació i 4 informadores intinerants

Per assolir la fita del 100% antimasclista, hi haurà un punt d’informació a la plaça de la Revolució i dues parelles d’informadores itinerants. Es trobaran, el 15, 16 i 17 d’agost, de les 21.30 hores a les 5 hores de la matinada. El 18,19 i 20 d’agost, de les 21.30 hores a les 4 hores. I el 21 d’agost, de les 21.30 hores a les 2 hores. 

800.000 gots no llençats

L’altre gran objectiu social de la festa és la sostenibilitat. Per això es repeteix la fórmula dels gots reutilitzables. L’any passat, aquest sistema va evitar utilitzar i llençar més de 800.000 gots de plàstic d’un sol ús.

1 premi nou

Per fomentar l’accessibilitat, s’ha creat un guardó nou pel en el concurs de carrers: el Premi a l’accessibilitat, impulsat pel districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, en col·laboració amb la Fundació Festa Major. El jurat estarà format per tres representants de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i tres representants d’entitats que treballen amb persones amb discapacitat.

97 lavabos públics

El civisme també ha de ser un vector de la festa, per això hi haurà gairebé un centenar de lavabos per les diverses àrees de la festa, 23 dels quals adaptats, un 10% més que l’any passat.

67 hores de metro

Per facilitar l’arribada fins a la festa i la tornada a casa amb transport col·lectiu, el metro estarà obert ininterrompudament des que obri el divendres 19 d’agost a primera hora del matí fins que tanqui a mitjanit el diumenge 21. 

Més notícies
La festa major de Gràcia ja té cartell per a l’edició 2019
Notícia: La festa major de Gràcia ja té cartell per a l’edició 2019
Comparteix
La il·lustradora Marina Sáez és l'autora de la proposta guanyadora del 26è concurs de cartells de la festa
Les queixes contra una discoteca de Gràcia marquen la constitució del ple del districte
Notícia: Les queixes contra una discoteca de Gràcia marquen la constitució del ple del districte
Comparteix
Els veïns asseguren que pateixen agressions, intents de robatori i soroll constant quan els clients surten de la discoteca de matinada
Barcelona Tech City crea un espai social al passeig de Gràcia
Notícia: Barcelona Tech City crea un espai social al passeig de Gràcia
Comparteix
L'associació crea nou espai emprenedor per fer activitats de divulgació, exposicions i 'afterworks'

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juliol 25, 2019 | 11:07
    FRAN BCN juliol 25, 2019 | 11:07
    Cert,es una festa pels visitants, un xollo, però per molts veïns la festa pot ser una tortura , per això marxem.de.vacances.ben lluny.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa