Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les queixes contra una discoteca de Gràcia marquen la constitució del ple del districte
  • CA

Una nova plataforma veïnal, constituïda fa poc més d’una setmana, reclama el tancament de la discoteca Canela, al barri de la Camp d’en Grassot i la Gràcia Nova. Fa mesos que els veïns que conviuen amb aquest club del carrer Ca l’Alegre de Dalt denuncien el soroll dels joves que surten de l’establiment de matinada i que, també de manera recurrent, provoquen baralles. La reclamació d’avui era clara. “Hem de trobar una solució” i “l’única que trobem és el tancament de la sala”, ha etzibat Oriol Hosta com a portaveu del col·lectiu durant el ple de constitució del districte de Gràcia. 

Després del jurament -o promesa- del càrrec de tots els consellers de districte i del nomenament unànime de Ferran Mascarell (JxCat) com president del consell plenari, la reclamació dels veïns molestos amb la discoteca ha estat la nota diferencial de la cerimònia. De fet, ha estat el parlament que s’ha endut més aplaudiments. “El preu per viure a Gràcia ja és prou car”, ha expressat Hortas, “com perquè ens faci fora una altra activitat insalubre”, ha apuntat.

Entre pancartes que clamaven “ni KGB -el nom de la discoteca que hi havia abans- ni Canela, tancament”, la nova plataforma ha comunicat les seves preocupacions. A més, Hosta ha explicat a aquest diari que diversos veïns s’han trobat amb agressions quan anaven cap a casa seva. “Els han intentat robar el mòbil, la cartera i, en un cas, un noi del barri va acabar amb un cop de puny i tres dents trencades”, detalla. 

Amb tot plegat, després d’haver-se reunit anteriorment amb responsables de la Guàrdia Urbana, el districte i la propietat del club, els veïns reclamen que es deixin de buscar solucions temporals i s’apliquin mesures efectives. “Fa massa anys que dura”, ha insistit Hosta. Pel representant de la plataforma ciutadana, les propostes llançades fins al moment per pal·liar el conflicte han fracassat totes. Fins i tot la de la implicació del personal de seguretat del club, que insisteix als clients quan marxen perquè se’n vagin de la zona més pròxima a la discoteca. “El problema es trasllada 150 metres més enllà”, protesta. “Al final, són 300 persones que surten entre dos quarts de cinc i dos quarts de set”, ha xifrat Oriol Hosta, “i això només té una solució que és desaparèixer”. ​

Una constitució de ple unànime

La reivindicació veïnal, però, ha estat l’únic element que ha alterat mínimament el to absolutament diplomàtic de la cerimònia. Minuts abans, en menys de mitja hora, tots els consellers de districte s’havien compromès amb el càrrec -els de JxCat i ERC recordant als presos polítics. Finalment, com a part del pacte de ciutat acordat abans del cartipàs del consistori, Ferran Mascarell ha estat l’únic candidat presentat a la presidència del plenari del districte de Gràcia i ha rebut els vots de tots els representants polítics. Un aspecte que el regidor del districte, Eloi Badia, que repeteix al capdavant del govern al territori, ha volgut lloar: “Trobar consensos en aquests temps no és fàcil”, ha afegit, tot felicitant Mascarell.

El regidor de JxCat, per la seva banda, ha recordat la seva experiència al districte i ha definit la seva tasca com a doble. Per un costat, haurà de “donar joc perquè la relació entre els grups funcioni“, ha dit. I per un altre, haurà de fer el mateix perquè “entre els veïns i els grups” també hi hagi un contacte fluït. 

Més notícies
Dues detencions per una baralla en què es va disparar una pistola a la discoteca Shoko
Notícia: Dues detencions per una baralla en què es va disparar una pistola a la discoteca Shoko
Comparteix
Els fets, pels quals no s'han de lamentar ferits, van iniciar-se arran de la negativa a que dues persones entressin al club nocturn
Tres detinguts per planejar l’assassinat d’un home per una baralla a una discoteca
Notícia: Tres detinguts per planejar l’assassinat d’un home per una baralla a una discoteca
Comparteix
Un dels detinguts pretenia adquirir una arma per cometre els fets

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa