El tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) ha rebut una sonora xiulada durant el seu breu parlament en el pregó de la festa major de Gràcia, que ha donat el tret de sortida aquesta tarda a la cita estival. El públic congregat a la plaça de la Vila de Gràcia ha rebut al cap de files socialista amb crits de desaprovació, en un contrast sorprenent amb el silenci amb què els veïns han escoltat les paraules també breus del president del Consell del districte, Ferran Mascarell (JxCat). 

Collboni era al balcó com a màxima autoritat municipal, en absència de l’alcaldessa Ada Colau, però no ha pogut rendibilitzar el protagonisme com a cara visible del nou govern bipartit.  El socialista és alcalde accidental des de dijous passat, perquè durant les vacances de l’alcaldessa els diferents tinents es reparteixen per torns la vara municipal. Divendres, per a l’acte protocolari de reconeixement als carrers guarnits, ja serà la tinenta Laia Bonet qui ostenti l’alcaldia accidental. 

Com a màxim representant del districte, també s’ha trobat a faltar la presència d’Eloi Badia (BComú), que no torna de vacances fins diumenge. Entre els regidors presents al balcó, a més de Mascarell, hi havia Laia Bonet (PSC), Rosa Alarcón (PSC) i Max Zañartu (ERC). Al final del pregó s’han sentit crits de “Llibertat presos polítics”, mentre al balcó es feien la tradicional foto de família polítics, organitzadors de la festa i pregoneres. 

[r:3]

El pregó l’han llegit aquest any quatre jugadores de bàsquet amb discapacitat intel·lectual de l’ACIDH-Lluïsos de Gràcia: Cristina Pandis, Noèlia Bautista, Paola Manjón i Xènia Galtés. Totes elles, a més de reivindicar l’esperit festiu de l’agost, han posat èmfasi en la visibilització de l’esport femení i han demanat més atenció mediàtica i recursos. “Totes les persones som diferents i alhora totes mereixem el respecte per les nostres diferències, siguin aquestes quines siguin. Volem una festa inclusiva i que inclogui a tothom!”, ha proclamat Manjón des del balcó de la seu del districte.

Imatge del ball posterior al pregó de les festes de Gràcia. / MMP

Imatge del ball posterior al pregó de les festes de Gràcia. / MMP

Un ball solemne i sense alcalde

L’anecdotari de la cita també ha deixat absències al ball tradicional a la plaça, just després del pregó. Concretament, les de Jaume Collboni i Laia Bonet. La resta de polítics, com és habitual, han fet acte de presència al carrer durant el ball cerimoniós dels gegants, en Pau i la Llibertat, i finalment l’àliga. Els dos màxims representants del PSC no han sortit a la plaça i, per tant, han evitat el risc d’una segona escridassada. S’han quedat dins la seu del districte i, mitja hora després, han reaparegut participant a la recepció institucional a les pregoneres a l’interior de l’edifici. Val a dir, però, que Jaume Collboni tenia una bona excusa per no pujar i baixar les escales: aquesta setmana s’ha fet una petita lesió al peu i encara no pot caminar amb normalitat.

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys Agost 16, 2019 | 08:26
    Pues,si surt al balco per La Merçe la Colau,ja veureu la que li caura

Nou comentari

Més notícies

L’avi de les festes de Gràcia: una font, un puro i 74 anys de guarnits

Emilio José Manero va construir una fonteta al carrer Progrés quan tenia 9 anys i, des de llavors, és tota una icona veïnal

Collboni no veu “connexions” entre el programa de seguretat de Valls i el del govern

Maragall critica que estan aplicant el model de seguretat de l'ex primer ministre francès

El pregó alternatiu de Gràcia: “He vist sopars d’antics alumnes en què ja ningú viu a la Vila”

El text reivindicatiu ha carregat contra la deriva "liberal" de l'actual govern i ha reclamat unir-se per construir una "república"