El pregó alternatiu de Gràcia: “He vist sopars d’antics alumnes en què ja ningú viu a la Vila”

El text reivindicatiu ha carregat contra la deriva "liberal" de l'actual govern i ha reclamat unir-se per construir una "república"

El pregó formal de les festes de Gràcia ha estat precedit, com ja és tradició, per un pregó alternatiu. “He vist coses que, vosaltres polítics, no entendríeu”, clamava una veu des del balcó de l’àtic de l’edifici adjacent a la seu del districte. Des d’allà, un manifest ha carregat contra els mals del barri i esperonava el govern, especialment a Barcelona en Comú, a “deixar de pactar amb liberals” i “recuperar la il·lusió amb que, indignades, vau ocupar les places aquell llunyà 2011”, en referència al 15-M. Alhora, ha posat el focus en la defensa de l’habitatge i la lluita contra la desaparició del teixit veïnal. “He vist sopars d’antics alumnes en què ja ningú viu a la Vila”, ha etzibat la veu des de la balconada.

El pregó alternatiu d’aquest any, a més, ha denunciat que a Gràcia s’ha vist “desnonar veïnes que no tenien a on anar, suïcidis per culpa de la violència immobiliària o atacar joves i no tan joves amb flames quan demanaven espais de festa”. En el mateix to, s’ha demanat la unitat dels veïns per “recuperar el barri” i “construir la república que volem”. Durant la reivindicació, més enllà de l’esfera política, també s’ha destacat que s’ha vist com alguns veïns s’han oposat a que altres veïns puguin gaudir d’un espai per celebrar les festes. 

Minuts després, el pregó oficial, llegit per quatre jugadores de bàsquet amb discapacitat intel·lectual, ha estat presentat per l’alcalde accidental Jaume Collboni. En el moment del seu breu parlament, una part de la gent present a la plaça l’ha escridassat i xiulat.

Més informació

Nou comentari