Reforç d’un centenar de bombers, sanitaris i policies per a les festes de Gràcia

La intenció és donar resposta a les incidències en menys de vuit minuts

El cap de la Unitat de Protecció Civil de Bombers de Barcelona, Héctor Carmona, ha informat aquest dimarts que els serveis de seguretat destinaran un centenar d’efectius per donar resposta a qualsevol problema que es produeixi durant les festes del barri de Gràcia, que se celebraran entre el 15 i el 21 d’agost.

En declaracions als mitjans, Carmona ha explicat que aquests cent efectius estaran formats per comandaments policials, bombers i sanitaris distribuïts entre les set estacions de bombers que hi ha a la ciutat.

Ha anunciat que els serveis de seguretat treballen des dels parcs de bombers per tenir els vehicles i els efectius preparats per intervenir quan sigui necessari i “procurar que la resposta del 96% dels serveis sigui de menys de vuit minuts”.

Carmona ha informat que també han treballat des d’una perspectiva preventiva, basada a revisar els hidrants de la zona del barri de Gràcia per confirmar que tots funcionin i comunicar qualsevol problema amb la companyia d’aigües.

“Els vehicles de bombers porten un dipòsit d’aigua que s’acaba si estem intervenint, per la qual cosa ens assegurem que els hidrants puguin subministrar i que no ens quedem sense aigua si la situació es complica”, ha assegurat.

Els Bombers també mantindran els sentits únics de circulació pels carrers del barri per “permetre una millor circulació de les persones i assegurar que no hi hagi cap problema de dificultat d’accés”, un dispositiu que ha estat en funcionament durant els últims anys.

Carmona ha recordat que la majoria del material utilitzat per decorar els carrers són elements inflamables, per la qual cosa ha recomanat que els assistents no tirin burilles ni juguin amb encenedors perquè “una petita espurna pot convertir-se en un incendi”.

Més informació

Nou comentari