Collboni no veu “connexions” entre el programa de seguretat de Valls i el del govern

Maragall critica que estan aplicant el model de seguretat de l'ex primer ministre francès

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha respost al líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, que les polítiques per combatre el top manta que aplica el consistori també les implementen ajuntaments republicans, perquè “no hi ha alternativa a fer complir les normes”.

[r:1]

Preguntat en declaracions als mitjans al Tibidabo, ha insistit que un Govern municipal no té alternativa a aplicar les normes i, sobre si des de l’executiu d’Ada Colau han abordat l’estratègia contra el top manta amb el regidor de Barcelona pel Canvi Manuel Valls, ha replicat: “Hi ha connexions que no veig per enlloc”.

Maragall ha criticat aquest mateix dilluns en un article a El Periódico que el Govern de Colau està aplicant “el programa de seguretat de Manuel Valls” i tracta els venedors com si fossin delinqüents en lloc d’abordar la qüestió des del punt de vista social i laboral, segons el dirigent republicà. L’ex primer ministre francès ha contestat a la crítica del president del grup republicà a l’Ajuntament qualificant el seu “pensament” de “confús i irresponsable”.

Collboni ha afirmat que tot el Govern municipal comparteix la línia que s’ha adoptat contra el top manta: “Fer respectar les normes a l’espai públic i donar sortida a les situacions que es puguin produir” com a conseqüència d’aquesta actuació, que són les que s’abordaran en una trobada prevista amb el col·lectiu.

Reunió amb venedors

Preguntat pels mitjans, Collboni ha afirmat que mantenen la previsió de celebrar una reunió aquesta setmana amb representants de venedors per abordar les situacions socials i d’emergència que s’hagin derivat de l’actuació contra la venda ambulant irregular: “Les conseqüències d’aquestes actuacions seran ateses”.

Tenen la intenció de convocar aquesta trobada en les properes hores o dies i mantenen la previsió de celebrar-la aquesta setmana, i ha ressaltat que en aquesta reunió volen abordar problemàtiques i situacions concretes que hagin sorgit “després que aquesta activitat hagi cessat a Barcelona”.

En ser preguntat pels mitjans si hi ha permissivitat després que tanquin els comerços -alguns venedors ofereixen els seus productes a partir d’aquesta hora-, ha insistit que l’Ajuntament no pot permetre aquesta activitat i ha de fer complir les normes a l’espai públic.

Més informació

Nou comentari