Maragall i Valls s’enganxen pel model de seguretat del govern Colau-Collboni

L'ex primer ministre francès qualifica de "confús i irresponsable" el "pensament" del republicà

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha lamentat que el govern de l’Ajuntament hagi adoptat els conceptes de “llei i ordre” pel que fa a la seguretat. El líder republicà a Barcelona ha considerat que “era previsible” que el domini de l’executiu quedés en mans del PSC, “però no en aquest grau”. “L’executiu Colau-Collboni està aplicant al peu de la lletra el programa de seguretat de Valls”, ha manifestat en un article publicat a El Periódico

L’ex primer ministre francès i president del grup de Barcelona pel canvi, Manuel Valls, ha contestat a Maragall a través de Twitter, on ha qualificat el “pensament” del guanyador de les eleccions municipals de “confús i irresponsable”. Valls ha insistit que davant la inseguretat “cal aplicar una política clara i ferma”. “Tolerància zero amb la delinqüència i les màfies”, ha declarat. “No és cosa d’esquerres o de dretes, és sentit comú i ho demana la gent”.  

Maragall critica el dispositiu contra el top manta

Com a exemple del pla del govern municipal per acabar amb la inseguretat Maragall ha esmentat els manters “com a millor símbol”. “Traslladar-los a cop de Guàrdia Urbana pot semblar eficaç però només posposa la solució real”, ha avisat. El líder republicà ha admès que el top manta representa un problema pel que fa a ocupació de l’espai públic i per als comerciants, però els ha desvinculat de la inseguretat. “Ni tampoc desapareixeran d’un dia a l’altre”, ha advertit. 

[r:1]

Maragall també s’ha pronunciat sobre el posicionament del nou executiu municipal respecte a la independència de Catalunya, i ha atacat Colau per haver dit que la resposta a la sentència del judici del Procés correspon a la ciutadania. Això, ha criticat el republicà, “indica fins on arriba la seva renúncia al rol actiu que correspondria a un Ajuntament amb un govern progressista i compromès amb la defensa dels drets polítics”. 

El republicà també ha recordat la desaparició de la CUP al consistori i la candidatura de Jordi Graupera. Maragall ha situat com a objectiu de l’independentisme és “representar” els vots que “s’han quedat fora de l’Ajuntament gràcies a l’aventura personal i divisionària de les Primàries” -el nom que rebia la candidatura de Graupera. 

Més informació

Comentaris

    INCREDUL 12/08/2019 2:05 pm
    Senyor o Monsieur Valls, com va deixar ALSACIA quan voste manava a França, perque no si va quedar un temps o per sempre o es que no el volen ni veure de broma.

Nou comentari