Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobren dues joies històriques de Barcelona
  • CA

Dues joies històriques de Barcelona reobren portes. Per una banda, els Pavellons Güell s’han obert al públic a partir d’aquest dimecres als visitants. Alhora, l’Institut de Cultura (Icub) ha completat la primera fase de recuperació de l’hort medieval del Museu del Monestir de Pedralbes, que es preveu que es converteixi en un espai habilitat per a l’aprenentatge.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tornar a obrir les cavallerisses de la Finca Güell, conegudes com a Pavellons Güell, situats a l’avinguda de Pedralbes. La construcció és obra d’Antoni Gaudí i data de 1884 a 1888.

La visita es pot fer tant per lliure com també amb guia, amb una duració de 50 minuts i oferta en català, castellà i anglès. La visita guiada “inclou una explicació del procés de restauració adaptada al públic general”, ha explicat el consistori en un comunicat. Els horaris per fer la ruta és de 10.00 a 16.00 hores i l’edifici modernista obriran tot l’any, excepte el 25 i 26 de desembre i l’1 i 6 de gener.

Obres de restauració

Els Pavellons Güell es troben en procés d’obres de restauració integral de l’immoble les tanques dels jardins associats i el propi jardí. L’Icub promou la reforma de l’edifici, que és propietat de la Universitat de Barcelona.

“Per ara, s’ha efectuat la primera etapa de la remodelació. “S’ha actuat en la porta principal i en la tanca de l’avinguda Pedralbes, on s’ha obert un nou accés per preservar la porta del Drac i s’hi ha instal·lat una nova guingueta amb serveis accessibles”, explica l’Ajuntament. També s’han fet actuacions de manteniment i protecció d’elements en mal estat i “ha redactat una sèrie de documents d’estudi i definició d’estratègia en diversos aspectes funcionals, geomètrics i de caracterització de materials, de forma exhaustiva i amb experts en diverses tècniques constructives”, afegeix el consistori.

La remodelació del conjunt que aplega diferents tècniques estructurals i decoratives, encetarà una nova etapa a partir del pròxim octubre, quan es preveu que es rehabiliti la casa del porter. La restauració del pavelló de les cavallerisses s’iniciarà el 2023. “Els Pavellons Güell seguiran oberts quan comencin aquestes obres, sempre que sigui possible”, diu l’Ajuntament.

Cultius medievals

Per altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres l’adequació de l’hort medieval del Museu del Monestir de Pedralbes, que s’ha sotmès a restauració. El consistori ha explicat que es pretén que el solar s’aprofiti per experimentar amb tècniques de cultiu de l’Europa medieval; per ensenyar a sembrar, plantar, regar i recol·lectar; per potenciar la “cultura ambiental”, i s’obrirà perquè sigui un espai “inclusiu i accessible”, gestionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

L’Ajuntament ha comentat que l’hort del museu del Monestir de Pedralbes acumula “gairebé 3.000 metres quadrats”. “Conté verdures, fruites, llegums i també les hermes amb què es preparaven els medicaments per a la comunitat religiosa des de l’any 1327 i fins a les darreries del segle XX”, ha il·lustrat.

Amb la recuperació del terreny, el consistori ha afirmat que es vol “conrear espècies pròpies de l’Europa medieval”, de quan data l’origen de l’hort i del monestir. “Per aquest motiu, no inclou les que van arribar d’Amèrica a Europa i la resta del món després de 1492, com les patates o els tomàquets”, ha aclarit. Abans d’iniciar les obres de restauració, es va investigar quines espècies calia sembrar-hi. El projecte es va iniciar el 2017 per condicionar el terreny i “reconstruir un hort de quatre parcel·les, com podia haver estat a l’Edat Mitjana”, ha precisat l’Ajuntament.

Més notícies
Façana del Palau Albéniz / Foto: Mariona Gil - Barcelona Imatges
El govern Colau avala allotjar la Casa Reial gratis al palau Albéniz
Notícia: El govern Colau avala allotjar la Casa Reial gratis al palau Albéniz
Comparteix
Al·lega que hostatjar de franc la monarquia "per res impedeix l'ús ciutadà" de l'espai
La masia Vil·la Joana en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona
Nous autors agafen el relleu de Jacint Verdaguer a la masia Vil·la Joana
Notícia: Nous autors agafen el relleu de Jacint Verdaguer a la masia Vil·la Joana
Comparteix
L'equipament de Collserola serà la primera residència literària de Barcelona
Turistes al Passeig de Gràcia, davant de la Pedrera / Jordi Play
Bou vol menys grups de turistes al carrer perquè no els robin
Notícia: Bou vol menys grups de turistes al carrer perquè no els robin
Comparteix
El PP accepta posar límit a les aglomeracions de visitants per evitar un repunt de la delinqüència aquest estiu
La Capella dels Segadors de Sant Andreu en una imatge d'arxiu / Jordi Play
La Generalitat blinda la Capella dels Segadors, origen de la revolta de 1640
Notícia: La Generalitat blinda la Capella dels Segadors, origen de la revolta de 1640
Comparteix
L'edifici annex a la parròquia de Sant Andreu ja és un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa