Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nous autors agafen el relleu de Jacint Verdaguer a la masia Vil·la Joana
  • CA

La masia Vil·la Joana de Collserola tornarà a acollir escriptors 120 anys després de la mort del poeta Jacint Verdaguer. L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dimarts la primera residència literària de la ciutat, que estarà ubicada en l’equipament on l’autor de Folgueroles va passar els seus últims dies.

Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar la mobilitat d’escriptors d’arreu del món a través d’un circuit internacional que compta amb diverses seus repartides per diferents ciutats. Amb l’adequació d’una part de l’antiga masia, Barcelona passa a formar part d’aquesta xarxa literària impulsada per la UNESCO sota el projecte Ciutats de la Literatura.

Espai equipat i primers inquilins

Segons informa el consistori barceloní, l’equipament municipal -que també és la seu d’un dels espais patrimonials del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)- ha estat rehabilitat per poder funcionar com un habitatge, on les persones allotjades podran desenvolupar el seu projecte creatiu i de recerca i, alhora, gaudir d’un espai amb tots els serveis necessaris. La nova residència disposa de tres dormitoris individuals amb bany privat i oficina, a més de diversos espais compartits pensats per afavorir la relació entre els diferents inquilins, com la cuina-menjador, per exemple.

Els encarregats d’inaugurar aquest nou allotjament literari seran tres autors guardonats en l’última edició de les beques d’escriptura Montserrat Roig: la lituana Miglė Anušauskaitė, la italiana Viola di Grado, i l’australià Ronnie Scott. La previsió és que més endavant també utilitzin l’espai altres escriptors de renom com l’argentina Carla Maliandi, la britànica Sophie Collins, el nigerià Irenosen Okojie o el sud-africà Tony Eprile.

La iniciativa de la residència -que compta amb la col·laboració dels diferents certàmens literaris locals i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)- forma part del projecte de la Ciutat de la Literatura de la UNESCO, que també engloba altres projectes impulsats recentment a la capital catalana com el mapa literari de la ciutat, el Programa d’Acció Lectora, les mateixes beques d’escriptura Montserrat Roig i Carme Montoriol.

Més notícies
La nova fàbrica de l'empresa emergent Wallbox a Barcelona / ACN
Barcelona guanya el pols a Madrid en l’atracció d’start-ups
Notícia: Barcelona guanya el pols a Madrid en l’atracció d’start-ups
Comparteix
La capital catalana és la cinquena ciutat europea pel que fa a l'atracció d'empreses emergents
La Capella dels Segadors de Sant Andreu en una imatge d'arxiu / Jordi Play
La Generalitat blinda la Capella dels Segadors, origen de la revolta de 1640
Notícia: La Generalitat blinda la Capella dels Segadors, origen de la revolta de 1640
Comparteix
L'edifici annex a la parròquia de Sant Andreu ja és un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)
Imatge d'arxiu d'una manifestació de la PAH / ACN
La PAH veu en el suïcidi al Bon Pastor un fracàs de les polítiques socials
Notícia: La PAH veu en el suïcidi al Bon Pastor un fracàs de les polítiques socials
Comparteix
L'entitat reclama a les administracions més inversió per evitar nous casos
Barricada al campus de la UPF ACN
Barricades al campus de la UPF a la Ciutadella en defensa del català
Notícia: Barricades al campus de la UPF a la Ciutadella en defensa del català
Comparteix
La universitat suspèn l'activitat acadèmica, a l'espera de si les protestes s'allarguen fins demà o finalitzen aquest vespre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa