Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH veu en el suïcidi al Bon Pastor un fracàs de les polítiques socials
  • CA

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) de Barcelona ha carregat aquest dimarts contra les administracions pel suïcidi d’un home quan anava a ser desnonat ahir al barri del Bon Pastor. En un comunicat, l’entitat considera que aquest cas posa en evidència la “manca d’inversió” en polítiques socials i que suposa un nou fracàs del sistema de protecció per a les persones més vulnerables.

Des de la PAH apunten que l’acompanyament que es va fer a la víctima durant els darrers tres anys no va ser “l’adequat” en la seva situació. “En el moment en què ha perdut l’habitatge, el seu únic refugi, no ha vist cap altra alternativa que treure’s la vida“, lamenta l’entitat, que veu “insuficient” l’atenció social que presten les diferents administracions en matèria d’habitatge.

Casos com el d’aquest veí del Bon Pastor haurien de servir -segons defensa la PAH- per “qüestionar els mecanismes” i com a punt d’inflexió perquè tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat i el govern espanyol prenguin mesures i deixin de posar la responsabilitat “sobre les esquenes de la persona afectada” creant una gran indefensió. En aquest sentit, l’entitat insisteix en la necessitat de prohibir els desnonaments sense alternativa, d’augmentar el parc públic d’habitatge i de destinar més recursos en els serveis socials.

Habitacions rellogades

La regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha explicat en una roda de premsa aquest dimarts al matí que l’ordre de desnonament contra l’inquilí del pis ubicat al número 23 del carrer Sèquia Madriguera del Bon Pastor es va demanar perquè l’home tenia habitacions rellogades malgrat tractar-se d’un pis de protecció oficial. Martín -que també és la responsable municipal del districte de Sant Andreu- ha assegurat en l’atenció a mitjans que el consistori barceloní havia rebut diverses queixes de veïns i que tot apuntava que la víctima estava duent a terme activitats il·lícites al pis municipal on residia.

Més notícies
La regidora Lucía Martín ACN
L’Ajuntament va desnonar el veí mort del Bon Pastor per rellogar habitacions
Notícia: L’Ajuntament va desnonar el veí mort del Bon Pastor per rellogar habitacions
Comparteix
L'home es va suïcidar aquest dilluns, el dia que havia de ser desnonat per ordre judicial
La terrassa d'un restaurant amb les cadires apilades en una imatge d'arxiu
Tanca un altre restaurant històric de la Rambla de Catalunya
Notícia: Tanca un altre restaurant històric de la Rambla de Catalunya
Comparteix
L'emblemàtic restaurant El Glop ha tancat les portes després de gairebé 26 anys
Alguns dels 14 locals de les Corts que l'Ajuntament va intentar comprar en el programa 'Amunt persianes' / ERC
Els 14 locals comercials de les Corts abaixaran la persiana el 30 de novembre
Notícia: Els 14 locals comercials de les Corts abaixaran la persiana el 30 de novembre
Comparteix
Els polèmics baixos comercials han arribat a un acord tàcit amb la propietat i no han de marxar aquest mateix dimarts com estava previst
Barricada al campus de la UPF ACN
Barricades al campus de la UPF a la Ciutadella en defensa del català
Notícia: Barricades al campus de la UPF a la Ciutadella en defensa del català
Comparteix
La universitat suspèn l'activitat acadèmica, a l'espera de si les protestes s'allarguen fins demà o finalitzen aquest vespre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa