Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 14 locals comercials de les Corts abaixaran la persiana el 30 de novembre
  • CA

L’Auntament havia de comprar 14 baixos comercials de les Corts per garantir-ne la seva supervivència en el marc del programa Amunt Persianes. Però finalment se’n va desdir i els negocis que es duen a terme en aquests locals van quedar desemparats. Ara però, segons avança Betevé, hi ha un principi d’acord amb els propietaris perquè es pugui allargar una mica l’activitat i no hauran d’abandonar els locals aquesst mateix dimarts.

Poden mantenir el negoci fins el 30 de novembre

“Existeix una mena d’acord amb la propietat, a falta de signar-lo i concretar-ne alguns detalls”, ha dit el portaveu dels afectats. Ara bé, tampoc no hi haurà un gran marge. Els llogaters tindran temps per marxar fins al 30 de novembre. “Tenim clar que marxem”, si bé reconeix que marxar aquest 31 de maig “era inviable”. Els llogaters creuen que no l’esgotaran i que ja hauran deixat buits els locals després de l’estiu.

Ara bé, els llogaters consideren que l’Ajuntament els deu una indemnització, com a culpable d’aquest final dels locals comercials. Volen, de fet, que el consistori es faci càrrec de les despeses que els suposarà el trasllat dels seus negocis a altres locals.

Tempesta política pels locals

De fet, la compra, i la marxa enrere en la compra d’aquests locals, va generar una autèntica tempesta política. ERC, per exemple, considerava que amb la compra es cometia “un frau de llei”, després que l’Ajuntament adjudiqués la compra dels 14 locals situats a tocar del mercat de les Corts per 3,2 milions d’euros. La raó? Que els 14 establiments ja disposen d’activitat econòmica i tenen un contracte de lloguer vigent. ERC considerava que no es donaven els requisits, ja que la mesura va encaminada a recuperar el teixit econòmic, no a destruir-lo ni modificar-ne l’ús.

Prèviiament, Junts per Catalunya havia denunciat que aquest programa municipal Amunt Persianes “promou el ‘mobbing’ immobiliari de 14 activitats comercials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa