Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona guanya el pols a Madrid en l’atracció d’start-ups
  • CA

Les empreses emergents s’hi senten a gust a Barcelona. Així ho constata l’últim informe elaborat per la consultora especialitzada StartupBlink, que situa la capital catalana com la cinquena ciutat europea pel que fa a l’atracció d’start-ups, només per darrere de París, Berlín, Estocolm i Amsterdam. Barcelona guanya d’aquesta manera el pols a Madrid en la cursa per atraure el talent empresarial emergent.

En la investigació que ha culminat amb l’elaboració d’aquest rànquing, StartupBlink ha tingut en compte diversos paràmetres com la quantitat de noves empreses, la qualitat del clima de negocis o la presència d’espais de treball i d’acceleradores d’empreses. L’estudi també ha analitzat els casos d’èxit que es concentren en les diferents ciutats, entre els quals hi ha els anomenats ‘unicorns’, que fan referència a companyies que superin els mil milions de dòlars de valor i que encara no hagin estat absorbides per cap altra firma més potent. A Catalunya, un dels casos més representatius és el del fabricant de carregadors elèctrics Wallbox.

Una tendència a l’alça

Segons dades d’Acció, Catalunya comptava l’any 2021 amb gairebé 2.000 empreses emergents, un 11,4% més que el 2020 i un 26,4% més que el 2019, abans de la pandèmia del coronavirus. Aquestes companyies donarien feina a prop de 19.300 persones.

“El més important és que les start-ups a Catalunya creixen en quantitat i en qualitat, amb un ús més intensiu de tecnologies punteres i amb propostes molt centrades a donar resposta a reptes globals com l’àmbit de la salut o l’emergència climàtica”, apunta el director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa, Lluís Juncà, en un comunicat aquest dimarts. Juncà considera que dades com les de l’estudi d’StartupBlink demostren la “solvent posició” de Barcelona i de Catalunya com un dels principals ecosistemes d’emprenedoria d’Europa.

Segons dades facilitades per la Generalitat, el 47% de les start-ups catalanes treballen amb tecnologies vinculades al descobriment científic o la innovació en enginyeria, principalment en intel·ligència artificial i gestió de grans quantitats de dades.

Més notícies
La Capella dels Segadors de Sant Andreu en una imatge d'arxiu / Jordi Play
La Generalitat blinda la Capella dels Segadors, origen de la revolta de 1640
Notícia: La Generalitat blinda la Capella dels Segadors, origen de la revolta de 1640
Comparteix
L'edifici annex a la parròquia de Sant Andreu ja és un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)
Alguns dels 14 locals de les Corts que l'Ajuntament va intentar comprar en el programa 'Amunt persianes' / ERC
Els 14 locals comercials de les Corts abaixaran la persiana el 30 de novembre
Notícia: Els 14 locals comercials de les Corts abaixaran la persiana el 30 de novembre
Comparteix
Els polèmics baixos comercials han arribat a un acord tàcit amb la propietat i no han de marxar aquest mateix dimarts com estava previst
Imatge d'arxiu d'una manifestació de la PAH / ACN
La PAH veu en el suïcidi al Bon Pastor un fracàs de les polítiques socials
Notícia: La PAH veu en el suïcidi al Bon Pastor un fracàs de les polítiques socials
Comparteix
L'entitat reclama a les administracions més inversió per evitar nous casos
Barricada al campus de la UPF ACN
Barricades al campus de la UPF a la Ciutadella en defensa del català
Notícia: Barricades al campus de la UPF a la Ciutadella en defensa del català
Comparteix
La universitat suspèn l'activitat acadèmica, a l'espera de si les protestes s'allarguen fins demà o finalitzen aquest vespre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa