Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | La gran experiència multisensorial de Gaudí a la Casa Batlló
  • CA

L’espectacle multimèdia ‘Casa Batlló: Livinc arquitecture’, de l’artista digital Refik Anadolva ha enamorat. L’espectacle va ser possible gràcies a la tecnologia NFT, una obra d’art del mateix autor se subhastarà el 10 de maig a Christies, a Nova York. Es tracta d’una obra que canvia en funció de les dades climàtiques de la ciutat recollides a temps real i de les efemèrides de la façana de l’edifici.

Segons Gary Gautier, director de Casa Batlló: “La Casa Batlló va tornar a fer la volta al món mitjançant un espectacle audiovisual sense precedents que es va viure des de Barcelona, Nova York, el metavers i milers de llars en directe. Els que vam tenir la sort de presenciar-ho vivim una cosa única a la història de l’art: la fusió d’un Patrimoni Mundial i l’art digital de Refik Anadol“.

Mapping de la Casa Batlló
Mapping de la Casa Batlló

L’artista ha explicat quin missatge volia donar amb la seva obra: “Vivim en una era de tecnologia realment avançada, però encara no sabem com recordar adequadament el nostre passat i herència. I crec que aquest projecte és un gran exemple de lús de la història i el Patrimoni, combinat amb la tecnologia i el futur. Per això, una de les raons per les quals aquest projecte és molt significatiu és per fer servir dades històriques amb respecte, però també combinar-les amb tecnologies futures com AI Data, però també metavers, NFT i blockchain. El resultat és la imaginació emocionant, on veritablement passat i futur es connecten“, sentencia.

Més de 47.000 persones van veure l’espectacle en directe, que es va repetir fins a 5 vegades aquest dissabte a la nit.

L’espectacle es va emetre gratuïtament en diverses sessions entre les 21.30 i les 23.30 hores i també per YouTube i va omplir el carrer de gent. De fet, es va haver de tallar el trànsit al passeig de Gràcia entre Aragó i Consell de Cent entre les 9 del vespre i la mitjanit. I per a poder gaudir bé de l’espectacle, es va abaixar la intensitat de l’enllumenat públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa