L’Ajuntament de Barcelona vol potenciar el parc de Montjuïc com un dels centres cultural de la ciutat i organitzarà un cap de setmana de “cultura i natura” amb més de 70 activitats repartides en 22 equipaments. El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha explicat aquest divendres que la iniciativa, feta en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la direcció de Turisme i Indústries Creatives, busca convertir la muntanya “en el pulmó cultural de referència de la ciutat”.

‘Viu Montjuïc’ oferirà el cap de setmana del 16 i el 17 d’octubre un ampli ventall d’activitats com itineraris guiats, jornades de portes obertes, concerts, teatre i espectacles de dansa. El consistori ha avançat que la majoria d’activitats requereixen reserva prèvia, que s’obrirà a partir del pròxim dilluns. El director del Teatre Lliure i un dels impulsors de la iniciativa, Juan Carlos Martel, ha assegurat que les activitats no busquen la rendibilitat econòmica, sinó explorar “noves concepcions” del parc i expandir la cultura a la capital catalana.

“No hi ha cap ciutat al món amb tanta cultura per metre quadrat”, ha defensat Martel. La intenció és promocionar la programació habitual dels equipaments i institucions que hi participen dins del pla d’actuació Parc de Montjuïc 2019-2029, que vol visibilitzar el potencial del parc i crear sinergies entre els diferents equipaments culturals que hi participen, com l’Anella Olímpic-BSM, el CaixaForum, la Casa de la Premsa, la Fundació Joan Miró, el Teatre Lliure, el MNAC o el Poble Espanyol. Entre les activitats més destacades hi ha un itinerari per Montjuïc, una ruta etnobotànica des de l’Institut de Botànica fins al Castell de Montjuïc, un espectacle de dansa de l’Esbart Ciutat Cultural o un concert de jazz de Three Cool Cats. Les inscripcions es poden fer a través de la web de ‘Viu Montjuïc’.

Nou comentari

Comparteix