La cancel·lació del correfoc de les Corts enfronta colles i districte

Nova mostra de malestar en la cultura popular per l'escàs suport municipal a les seves activitats

Les colles de foc i percussió de les Corts protesten per haver hagut de cancel·lar el Pandemònium, un correfoc unitari i adaptat a les mesures sanitàries que preparaven des del juny per animar la festa major de les Corts. En un comunicat, acusen al districte de Les Corts de “manca de confiança, comunicació i traves polítiques” que els haurien dut a aquesta difícil decisió.

“Ens ha deixat sense marge i sense festa major”, lamenten la colla de diables i tabalers d’Ítaca, la colla Els Bocs de Can Rosés, els Diables de les Corts i la Repúbli-K de l’Avern. Hem seguit uns paràmetres sanitaris en tot el nostre projecte per poder gaudir d’aquesta festa amb cada persona del barri, però aquest cop és impossible per la mala gestió del Districte de les Corts”, acusen. “Han sigut mesos de molta feina, ens sentim tristes, decebudes, molestes i cansades”, apunten.

El districte de les Corts, en canvi, atribueix la suspensió exclusivament a les colles. Fonts municipals consultades pel TOT Barcelona asseguren que són les entitats qui “va decidir” cancel·lar l’activitat per desacord amb “les limitacions d’emplaçament” dictades per la comissió d’esdeveniments de la ciutat, que al seu torn es basa en les restriccions del PROCICAT. “Van enviar un comunicat dient que suspenien el correfoc perquè no estaven d’acord amb les mesures ni l’espai proposat”, confirma el consistori.

“El districte es va anar reunint amb totes les entitats de la festa major per explicar fil per randa les mesures que demana el Procicat i oferir-los fer actes en streaming”, sostenen. En el cas dels correfocs està prohibida la itinerància, afegeixen, pel que el districte els va suggerir fer una mostra de foc estàtica a l’Espai Bederrida. Es tracta d’una gran pista esportiva a l’aire lliure, fora del barri històric de les Corts i envoltada d’universitats ara buides.

Les colles de cultura popular fa mesos que estan molestes per l’escàs suport municipal a aquestes activitats, a diferència d’altres propostes culturals amb ànim de lucre i llocs de treball en joc, com seria el cas dels espectacles i festivals. Per la Mercè, diverses colles de la ciutat van lamentar que el programa d’actes adaptat a la pandèmia havia “arraconat” els actes tradicionals. Els col·lectius de foc eren uns dels que més molestos estaven i van donar l’esquena al tastet en petit format que va organitzar l’Ajuntament.

Més informació

Nou comentari