Protesta al Guinardó pel pas de busos turístics cap al Park Güell

Veïns del barri es manifesten a la Ronda del Guinardó contra l'alta freqüència de pas dels autocars i la nova llançadora municipal

Veïns del Baix Guinardó han protestat aquest dissabte al migdia “contra la contaminació i el soroll dels busos turístics” i la llançadora municipal que pugen cap al Park Güell a través de dos carrers del barri. Convocades per l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, unes desenes de persones s’han manifestat amb pancartes i han tallat la Ronda del Guinardó uns minuts per fer sentir la seva reivindicació. Han mostrat lemes com “Volem obrir les finestres” o “Volem un barri tranquil, no una autopista al Park Güell”.

Com va avançar el TOT Barcelona, la reubicació de part dels vehicles del Bus Turístic del carrer Praga al carrer Cartagena ha obert un nou conflicte veïnal. Els veïns de Praga es queixaven d’una freqüència de pas de fins a 30 autocars per hora, el que els causava molèsties acústiques i contaminació. L’Ajuntament va optar per desviar-ne un terç per Cartagena i els residents d’aquest carrer s’han revelat també contra els busos constants. 

La nova regidora del districte, Rosa Alarcón (PSC), ha respost a l’entitat veïnal que està “atenta al tema i treballant per trobar solucions de millora”. Els ha recordat que es va reunir amb ells a finals de juliol i que en unes setmanes tornaran a asseure’s per presentar-los “les propostes que estan treballant” els tècnics municipals.

Més informació

Nou comentari