Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Baix Guinardó protesten contra el bus llançadora del Park Güell
  • CA

Una cinquantena de veïns del Baix Guinardó s’han concentrat aquest matí a la ronda Guinardó per protestar contra el nou autobús llançadora que connecta la plaça Alfons X i el Park Güell i que es va estrenar l’1 d’abril. Reclamen a l’Ajuntament que descongestioni el carrer Praga, que és el via d’accés dels autocars i autobusos que porten als turistes cap al Park Güell. També demanen que es recuperi la línia 92 de bus, que connectava el Baix Guinardó amb Gràcia Nova, la Salut i Can Baró.

L’Associació de Veïns del Baix Guinardó fa mesos que reclama mesures per reduir el trànsit de vehicles pesants al carrer Praga. El districte d’Horta Guinardó reconeix que amb l’entrada en servei del bus llançadora a l’estiu hi passaran 20 autobusos per hora, als quals s’hi ha de sumar una cinquantena d’autocars diaris, molts dels quals passen dues vegades, una per deixar els turistes i l’altra per recollir-los.

[r:1]

Però fa uns mesos la situació era encara pitjor i el districte va decidir prendre mesures. A l’octubre de l’any passat es van eliminar les parades de bus més properes al parc –del 24 i del 92– per descongestionar les rutes i al gener es va modificar el recorregut de dos busos turístics –el de TMB i el del Grup Julià– “per alleujar l’impacte dels vehicles”, segons van explicar recentment a aquest diari fonts del districte.

Els veïns proposen que la parada del bus llançadora s’ubiqui al costat de l’Hospital de Sant Pau per aprofitar l’atractiu turístic del recinte modernista i evitar molèsties en una zona menys residencial. També demanen que es modifiqui el recorregut per fer-lo passar pel carrer Cartagena, una mesura que el districte ha descartat perquè és un carrer que ja absorbeix el pas dels dos busos turístics que abans pujaven pel carrer Praga i no volen traslladar el problema d’un carrer a un altre.

Més notícies
El districte calcula que a l'estiu passen uns 20 autobusos cada hora pel carrer Praga / XFDC
Els autocars turístics del Park Güell esgoten la paciència dels veïns
Notícia: Els autocars turístics del Park Güell esgoten la paciència dels veïns
Comparteix
L’associació de veïns del Baix Guinardó mostra la seva preocupació pel trànsit continu de vehicles pesants, als quals s’afegirà el bus llançadora a partir de l’1 d’abril
La reubicació dels busos turístics del Park Güell obre un nou conflicte veïnal
Notícia: La reubicació dels busos turístics del Park Güell obre un nou conflicte veïnal
Comparteix
Veïns el Baix Guinardó preparen noves mobilitzacions per reclamar un repartiment equitatiu dels carrers per on passen els autocars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa