Veïns del Baix Guinardó protesten contra el bus llançadora del Park Güell

L’Associació de Veïns del Baix Guinardó reclama més transport públic i menys autobusos turístics al barri

Una cinquantena de veïns del Baix Guinardó s’han concentrat aquest matí a la ronda Guinardó per protestar contra el nou autobús llançadora que connecta la plaça Alfons X i el Park Güell i que es va estrenar l’1 d’abril. Reclamen a l’Ajuntament que descongestioni el carrer Praga, que és el via d’accés dels autocars i autobusos que porten als turistes cap al Park Güell. També demanen que es recuperi la línia 92 de bus, que connectava el Baix Guinardó amb Gràcia Nova, la Salut i Can Baró.

L’Associació de Veïns del Baix Guinardó fa mesos que reclama mesures per reduir el trànsit de vehicles pesants al carrer Praga. El districte d’Horta Guinardó reconeix que amb l’entrada en servei del bus llançadora a l’estiu hi passaran 20 autobusos per hora, als quals s’hi ha de sumar una cinquantena d’autocars diaris, molts dels quals passen dues vegades, una per deixar els turistes i l’altra per recollir-los.

[r:1]

Però fa uns mesos la situació era encara pitjor i el districte va decidir prendre mesures. A l’octubre de l’any passat es van eliminar les parades de bus més properes al parc –del 24 i del 92– per descongestionar les rutes i al gener es va modificar el recorregut de dos busos turístics –el de TMB i el del Grup Julià– “per alleujar l’impacte dels vehicles”, segons van explicar recentment a aquest diari fonts del districte.

Els veïns proposen que la parada del bus llançadora s’ubiqui al costat de l’Hospital de Sant Pau per aprofitar l’atractiu turístic del recinte modernista i evitar molèsties en una zona menys residencial. També demanen que es modifiqui el recorregut per fer-lo passar pel carrer Cartagena, una mesura que el districte ha descartat perquè és un carrer que ja absorbeix el pas dels dos busos turístics que abans pujaven pel carrer Praga i no volen traslladar el problema d’un carrer a un altre.

Més informació

Nou comentari