El passeig de Gràcia incorporarà un espai gastronòmic de 2 pisos, amb capacitat per a 14 restaurants i una superfície de 2.000 metres quadrats. Es tracta d’una projecte de l’empresa internacional Actual Capital, procedent del món immobiliari, que es llança al sector de la restauració amb una proposta singular per als baixos d’un edifici acabat de rehabilitar.
L’espai es dirà Tasteat i és a la cruïlla del passeig amb el carrer Casp, on hi havia hagut el Teatre Novedades i ara hi ha un hotel de luxe de la cadena Melià. Un vídeo a Youtube recreat l’aspecte i la distribució dels punts de restauració. La idea general és que sigui una successió de barres de bar i zones de restauració, dedicades cadascuna a un gran clàssic internacional: hamburgueses, sushi, pizzes…
La promotora ha explicat, en declaracions a Idealista News, que busca crear un local d’esperit urbà i popular: “Aquest espai s’ha projectat seguint la idea d’un mercat gastronòmic i de restauració que inclourà una àmplia varietat d’establiments”. No s’ha fet pública cap data d’estrena ni la xifra invertida en fer realitat aquest nou espai del centre de Barcelona, al que de ben segur s’acostaran molts turistes cada dia. Començant pels de l’hotel –de 164 habitacions– i passant pels molts que visiten cada dia l’entorn de plaça Catalunya i les icones modernistes del passeig de Gràcia.
Els 14 sabors previstos a Tasteat
Els 14 espais per a restaurants estarien ara en fase de comercialització, és a dir, que Actual Capital està just buscant interessats per tancar els acords. Tot i així, sense revelar encara cap nom, avança que té en ment una parada d’ostres fresques, una xarcuteria o pernileria, una gelateria, una fleca artesana, una pastisseria, una braseria de carn, un restaurant de peix, un oriental, una botiga de sushi, una proposta de cuina ecològica i una vinoteca. “Tots ells del més alt nivell culinari”, promet un fulletó del projecte.
Una gran escala i un ascensor panoràmic connectaran les dues plantes. La majoria de locals tindran dret a una terrassa exclusiva i sostres alts de fins a 5 metres. A més, cadascun tindrà el seu magatzem el soterrani. Clients i proveïdors podran anar-hi en vehicle privat i estacionar a l’aparcament subterrani de l’hotel, de més de 400 places. A més l’edifici compta amb una plaça interior de lliure accés.
Estètica de Tasteat
Segons la web de Tasteat, que ja està en línia, l’oferta de locals als baixos “generarà sinergies” amb la restauració prèmium que hi ha a l’hotel. “La decoració de l’espai s’ha inspirat en els fons marins: la ceràmica canvia de color i s’enfosqueix a mesura que ens endinsem en les profunditats”, indica, tot i que promet un aspecte general “neutral” sense “distraccions” per fer lluir més la proposta estètica de cada local. A més, tots els locals són fusionables si un operador desitja més espai del previst, el que podria fer disminuir el total de restaurants previstos.