Els hostalers consideren “irresponsable” aprovar una nova taxa turística

ConfeCat lamenta que s'hagi "ignorat completament" el sector abans d'abordar aquesta qüestió

Els hostalers agrupats a la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) han considerat “irresponsable” la nova taxa turística pactada per l’Ajuntament de Barcelona i el Govern “en uns moments especialment crítics”, en al·lusió a la fallida de Thomas Cook o dels aldarulls posteriors a la sentència de l’1-O.

El president de l’entitat, Santiago García-Nieto, ha denunciat una “manca d’anàlisi” a l’hora d’abordar la qüestió i una “voluntat injustificada de no comptar amb l’opinió dels principals actors” del sector, que segons ell s’ha “ignorat completament”. Per a García-Nieto tot plegat demostra un desconeixement “total” de la “sensibilitat i estabilitat” d’aquesta indústria.

En la comissió bilateral entre l’Ajuntament i el Govern que es va fer ahir es va acordar que Barcelona pugui recaptar íntegrament un nou tram de la taxa turística de fins a 4 euros. Aquesta taxa, un recàrrec, va lligada a l’aprovació de la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat, que s’haurà d’aprovar al Parlament.

Més informació

Nou comentari