Gala Pin: “M’agradaria que Airbnb no actués a Barcelona, és una plataforma extractiva”

La regidora de Ciutat Vella discrepa d'un veí que lloga una habitació de casa seva durant l'última audiència pública del mandat

“No me n’amago, m’agradaria que Airbnb no actués a Barcelona. Penso que és una plataforma extractiva que ens perjudica més que no pas ens beneficia”. Així de clara ha  sigut la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, en l’audiència pública que s’ha fet aquest dijous al districte, l’última del mandat.

Pin responia així a un dels veïns que omplien la sala de plens de la seu del districte, on es fan aquestes trobades obertes a ciutadans particulars i entitats que poden presentar les seves queixes, preguntes i propostes als responsables municipals periòdicament. El veí havia explicat que és el que Airbnb anomena “amfitrió” i que lloga una habitació de casa seva a “viatgers de tot el món”. Seguint l’esperit que recollia l’anunci que Airbnb va estar emeten durant uns mesos l’any passat, el jove ha explicat que quan rep turistes a casa hi comparteix experiències i coneixement de la ciutat i del barri, i que els recomana comerços de proximitat.

Segons ha explicat aquest amfitrió, va començar a llogar una habitació quan es va quedar sense feina i que després –ara torna a tenir-ne– ho va continuar fent perquè els lloguers són molt alts –ha dit que paga 1.400 euros per un pis de dues habitacions– i és una manera d’arribar a final de mes. I ha recriminat a Pin que digués, en una entrevista a BTV, que “vol que una plataforma que ajuda molts barcelonins a tirar endavant amb una activitat que no és il·legal marxi de la ciutat”.

La regidora li ha contestat que discrepava de la seva opinió i ha insistit que “els beneficis d’Airbnb no repercuteixen en la ciutat” i que quan hi hagi l’esperat decret de la Generalitat que ha de regular el lloguer d’habitacions “ja es veurà com l’aplica l’Ajuntament”, ja que l’administració local haurà de fer el reglament per implementar el text de la Generalitat. “El que convé és en tot cas llogar habitacions o compartir habitatges amb persones que visquin a la ciutat”, ha argumentat.

 

Més informació

Nou comentari