Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ferri unirà Barcelona amb Menorca en tres hores i mitja aquest estiu

Una nova connexió diària enllaçarà Barcelona amb Menorca cada dia en tres hores aquest estiu. La companyia Baleària oferirà un servei diari d’alta velocitat, que cobrirà una ruta entre la capital catalana amb les illes de Menorca i de Mallorca.

El vaixell Cecilia Payne unirà la capital catalana cada dia amb els ports de Ciutadella i d’Alcúdia -situat al nord de Mallorca- a partir del pròxim divendres. La ruta entre Barcelona i Menorca es completarà en tres hores i mitja.

El buc preveu sortir de Barcelona a les 16.30 hores cada dia entre aquest mes de juny i fins a mitjans del pròxim octubre. L’arribada a Menorca serà cap als volts de les 20.00 hores i a Mallorca es programa cap a les 22.00 hores.

Embarcació veloç

El vaixell que Baleària ha triat per efectuar l’itinerari entre la capital catalana i les illes té capacitat per a 800 passatgers i 200 vehicles. La naviliera destaca la velocitat de l’embarcació, estrenada el 2019 i capaç d’assolir puntes de 38 nusos.

El ferri d’alta velocitat que transitarà aquest estiu se suma al servei diari del transport de passatgers i de mercaderies que efectua un altre vaixell, l’Hypatia de Alejandría. Baleària destaca que es tracta d’una de les connexions amb més demanda aquest estiu.

El debat sobre els creuers

Tot i no ser el mateix tipus d’embarcació, l’ampliació de connexions de Baleària entre Barcelona i les Illes Balears en temporada estival coincideix amb el debat que el govern de l’alcaldessa Ada Colau ha encetat sobre la possibilitat de limitar el nombre de creuers que atraquen a Barcelona. Colau ha sol·licitat una taula que reuneixi l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya, el Govern de l’Estat i també el port de Barcelona per mirar de reduir el nombre de vaixells turístics que fan escala a la ciutat.

Preisament, l’alcaldessa s’emmiralla en la decisió del Govern de la presidenta balear Francina Armengol de restringir a tres creuers els que poden arribar al dia al port de Palma. La suggerència de Colau ha topat amb les crítiques de la patronal Foment del Treball, que va catalogar la proposta de Colau d'”ocurrència”.

El Port s’ha mostrat receptiu a parlar-ne, però anticipa que no comparteix en cap cas restringir el nombre de creuers. El president de l’autoritat portuària, Damià Calvet, ha defensat el benefici econòmic que l’activistat creuerista suposa per a Barcelona i nega que la ciutat experimenti un “creixement alarmant”, com ha assenyalat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (Barcelona en Comú), o l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic.

Més notícies
L'acte de presentació de la nova oficina de Google a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Google veu en Barcelona una “porta d’entrada” tecnològica a Europa

Notícia: Google veu en Barcelona una “porta d’entrada” tecnològica a Europa
Comparteix
El gegant nord-americà ha presentat aquest dimecres la seva nova oficina a la capital catalana
Notícia: Google veu en Barcelona una “porta d’entrada” tecnològica a Europa - Mobile
El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en una imatge d'arxiu / ACN

Calvet accepta debatre sobre creuers però nega un “creixement alarmant”

Notícia: Calvet accepta debatre sobre creuers però nega un “creixement alarmant”
Comparteix
El president del Port defensa que el benefici que l'activitat creuerista genera en l'economia de Barcelona és "innegable"
Notícia: Calvet accepta debatre sobre creuers però nega un “creixement alarmant” - Mobile
Un creuer al port de Barcelona / APB

Colau insisteix en limitar creuers, ara per carta a Govern, Port i Foment

Notícia: Colau insisteix en limitar creuers, ara per carta a Govern, Port i Foment
Comparteix
L’alcaldessa de Barcelona ha demanat una taula de treball, després de llançar la idea a televisió
Notícia: Colau insisteix en limitar creuers, ara per carta a Govern, Port i Foment - Mobile
Antiga Pensió Mariluz, tancada a la pandèmia

Les pensions, una espècie hotelera en perill d’extinció a Barcelona

Notícia: Les pensions, una espècie hotelera en perill d’extinció a Barcelona
Comparteix
Els hostalers demanen que l'Ajuntament distingeixi entre grans cadenes i establiments familiars | Reben constants ofertes d'inversors estrangers
Notícia: Les pensions, una espècie hotelera en perill d’extinció a Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lola Flores a juny 01, 2022 | 18:17
    Lola Flores juny 01, 2022 | 18:17
    i el preu ???

Nou comentari

Comparteix