Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Google veu en Barcelona una “porta d’entrada” tecnològica a Europa
  • CA

Google ha presentat en societat aquest dimecres la seva nova oficina a Barcelona. Les instal·lacions del gegant nord-americà estaran ubicades a la plaça Universitat -concretament al número 583 de la Gran Via de les Corts Catalanes- i acolliran una quarantena de treballadors de la multinacional. Amb aquest moviment, la companyia referma la seva aposta per la capital catalana com una “porta d’entrada a Europa” en l’àmbit de la tecnologia.

Segons ha apuntat aquest matí en l’acte de presentació de la nova seu la directora general de Google a Espanya i Portugal, Fuencisla Clemares, Barcelona és una peça “clau” de l’ecosistema digital europeu, de manera que era important per a la companyia tenir presència física a la capital catalana. En aquest sentit, Clemares ha detallat que un dels objectius d’aquest desplegament a la ciutat és poder potenciar l’economia digital catalana i la seva internacionalització, motiu pel qual l’oficina barcelonina s’especialitzarà principalment en màrqueting digital i estratègia de negoci.

L’acte celebrat aquest dimecres ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha assegurat que l’obertura de la nova seu del gegant nord-americà és una demostració de “l’atractiu” de Barcelona per a les principals empreses del món i ha posat en valor l’aposta del govern català per una reindustrialització verda i digital. A la presentació també hi ha assistit la ministra de Transports i Agenda Urbana del govern espanyol, Raquel Sánchez, que considera que la capital catalana “representa molt bé allò que busca Google” i que el desplegament de l’oficina és un reconeixement a la capacitat d’innovació i d’emprenedoria de la ciutat.

Capital “digital” del sud d’Europa

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, ha remarcat en la presentació de la nova oficina que Barcelona és una ciutat “rendible” per a les grans companyies tecnològiques i ha situat la ciutat com “la capital digital del sud d’Europa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa