Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Titani’, el nou grup dels Mossos contra els lladres de rellotges
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han fet pública la creació d’una unitat especialitzada contra els lladres de rellotges. El nou grup Titani opera des de fa ja 6 setmanes, en el marc del pla Tremall contra la multireincidència. L’integren agents dels grups de delinqüència urbana i investigadors i ja ha donat els primers resultats.

Aquest dijous, com a part del balanç de la Junta de Seguretat Local de Barcelona que ha reunit Generalitat i Ajuntament, la conselleria d’Interior ha anunciat que el nou grup investiga 103 fets, sobre els que s’han detingut 29 persones. Els robatoris de rellotges d’alta gamma, normalment a través d’estrebades violentes i fins i tot agressions, afecten en especial als turistes. Amb el retorn dels visitants, el fenòmen s’ha disparat a la capital catalana. Preocupa al consistori i als actors econòmics perquè genera alarma social i mala imatge internacional.

Els Mossos d’Esquadra reconeixen que han suposat el 7,2% dels robatoris violents a la ciutat entre gener i maig de 2022. L’autoria sovint correspon a lladres o grups de lladres molt especialitzats, que saben reconèixer en valor d’un rellotge amb una ràpida mirada. Molts tenen experiència en aquests fets a diferents països, però la majoria són lladres comuns: “El perfil dels lladres que actuen és el del delinqüent comú que veu rendible sostreure un rellotge d’alta gamma”. “Tot i que representa un percentatge reduït respecte dels objectes sostrets, es crea aquest grup per lluitar contra aquesta tipologia delictiva i minimitzar el seu efecte i reduir l’acció de la criminalitat transnacional”, apunta la policia.

Segons Interior, el grup Titani actua en l’àmbit preventiu i en investigació. D’una banda, elabora mapes de calor per situar on es produeixen més delictes d’aquest tipus i poder destinar-hi més patrullatge, tant de paisà com uniformat, així com buscar punts estratègics per fer-hi controls de pas. D’altra banda, revisen els casos de robatori de rellotge denunciats per detectar si són obra d’un grup organitzat. Investiguen també la venda posterior del botí per part de les mateixes o altres persones.

Més notícies
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu / ACN
A presó el lladre que va arrencar el rellotge a un turista a Via Laietana
Notícia: A presó el lladre que va arrencar el rellotge a un turista a Via Laietana
Comparteix
El jove de 19 anys està acusat de cometre quatre delictes de robatori amb violència
Un grup de persones es llança sobre el lladre que acabava de robar un rellotge / Cedida
VÍDEO | Placatge a un lladre per recuperar un rellotge acabat de robar 
Notícia: VÍDEO | Placatge a un lladre per recuperar un rellotge acabat de robar 
Comparteix
La víctima d'un robatori ha aconseguit atrapar el delinqüent amb una ràpida reacció i el reté amb ajuda d'uns vianants
The Daily Mail recull declaraacions del turista atracat al Gòtic, que diu que la policia va traduir 800.000 per comptes de 80.000
“Policia grollera”: nou capítol de l’embolic del rellotge de 800.000 euros
Notícia: “Policia grollera”: nou capítol de l’embolic del rellotge de 800.000 euros
Comparteix
The Daily Mail recull declaraacions del turista atracat al Gòtic, que diu que la policia va traduir 800.000 per comptes de 80.000
Un agent practicant una detenció / Mossos
Detenen 12 lladres de rellotges a Barcelona que acumulaven 94 antecedents
Notícia: Detenen 12 lladres de rellotges a Barcelona que acumulaven 94 antecedents
Comparteix
Les detencions s'han fet en el marc del Pla Tremall, que lluita contra la multireincidència en robatoris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa