Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Placatge a un lladre per recuperar un rellotge acabat de robar 
  • CA

Robatori frustrat en un tres i no res gràcies a l’àgil reacció de la víctima, a qui li acabaven de robar en ple carrer aquest divendres a la tarda al districte de Sant Martí, a Barcelona. A l’home li han arrencat el rellotge del canell d’una estrebada i, sense titubejar, ha sortit corrents darrere del lladre, un noi força més jove que ell que se li ha atansat en patinet. La víctima ha aconseguit atrapar el delinqüent i recuperar la peça, un model de luxe valorat en 46.685 euros.

L’home ha aconseguit blocar l’atracador en dos temps. Primer s’ha llançat a sobre d’ell i l’ha tirat a terra. El delinqüent ha aconseguit refer-se de l’ensopegada, aixecant-se de seguida per escapolir-se, però no ha arribat gaire més lluny. La víctima ha tornat per segon cop a abraonar-se a sobre d’ell, i aquesta ha resultat definitiva. L’altre home que acompanyava la víctima i quatre vianants més s’han llançat també damunt del jove. Entre tots han aconseguit retenir-lo i, minuts més tard, els Mossos d’Esquadra l’han detingut per l’intent de robatori. Una càmera de vigilància d’un edifici ha gravat la infreqüent seqüència.

Després de la seva valenta actuació, la víctima de la temptativa de furt i la persona que l’acompanyava han requerit assistència mèdica. Tots dos han patit ferides lleus per abrasions al caure al terra a l’intentar capturar el lladre i evitar que fugís.

El relat de l’afectat

“Em fa tot una mica de mal i el metge m’ha dit que demà al·lucinaré, però estic perfecte”, ha assegurat la víctima de l’intent de furt al TOT Barcelona aquest divendres a la nit, just després de declarar davant dels Mossos. L’home -que prega guardar anonimat- explica que els fets han ocorregut cap a les 16.00 hores, a l’alçada del número 279 del passeig Taulat, al barri de Diagonal Mar.

L’afectat narra l’escena fugaç que ha viscut en primera persona: “Anava caminant i he notat que m’estiraven per darrere. El meu acompanyant pensava que era un amic i per això ha trigat a reaccionar, però a mi m’ha sortit el que porto dins. Ja em va passar un cop, quan em van voler robar un mòbil a la Rambla, i vaig reaccionar ràpid, però aquesta vegada m’ha tocat apretar a córrer. Per sort, hi ha molta gent de la zona que em coneix i els clients del bar m’han vist i han saltat ràpid a ajudar-nos. Si no, se m’hagués escapat el noi, perquè jo tinc 54 anys i ell tindrà poc més de 20 i, a més, és fort”.

El mateix testimoni comenta que la policia li ha fet saber que el jove que li ha volgut sostreure la peça té antecedents per delictes similars. L’augment de robatoris de rellotges de luxe, sobretot al centre de Barcelona, ha dut els Mossos a crear un grup encarregat d’investigar aquest crims en auge.

L'escut amb què els Mossos d'Esquadra han obsequiat la víctima que ha aconseguit retenir el lladre que ha volgut robar-li el rellotge / Cedida
L’escut amb què els Mossos d’Esquadra han obsequiat la víctima que ha aconseguit retenir el lladre que ha volgut robar-li el rellotge / Cedida

El rellotge que ha pretès apropiar-se, de la marca Patek Philippe, és un disseny preuat per a col.leccionistes. “Costa molt d’aconseguir. És un model exclusiu i, en el mercat, es fa cua durant cinc anys per aconseguir-ne un. Per això es roben tant”, raona el propietari, que confessa que ha rebut les felicitacions dels agents. “M’han dit que quasi ningú actua com he fet jo, perquè la majoria mira o grava un vídeo però no agafen el paio. Fins i tot, m’han dit que em proposaran perquè em reconeguin al mèrit ciutadà el Dia de les Esquadres!”, exclama. De moment, els agents ja s’hi han avançat regalant-li un escut del cos, com a mostra d’admiració per la gosadia i el valor que ha demostrat.

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Mossos fent entrar un detingut al cotxe policial / Mossos d'Esquadra
Una foto delata els dos lladres d’un rellotge de luxe a Barcelona
Notícia: Una foto delata els dos lladres d’un rellotge de luxe a Barcelona
Comparteix
Els presumptes autors del robatori del rellotge valorat en 36.000 euros han entrat a presó
Armes i droga trobades el 2016 a un detingut / Mossos d'Esquadra
Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador
Notícia: Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador
Comparteix
Se'ls acusa de parar-li una trampa al treballador portuari perquè acabés a presó
The Daily Mail recull declaraacions del turista atracat al Gòtic, que diu que la policia va traduir 800.000 per comptes de 80.000
“Policia grollera”: nou capítol de l’embolic del rellotge de 800.000 euros
Notícia: “Policia grollera”: nou capítol de l’embolic del rellotge de 800.000 euros
Comparteix
The Daily Mail recull declaraacions del turista atracat al Gòtic, que diu que la policia va traduir 800.000 per comptes de 80.000
Una imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana / GUB
La Fiscalia exculpa el policia que va disparar un sensesostre
Notícia: La Fiscalia exculpa el policia que va disparar un sensesostre
Comparteix
El Ministeri Fiscal considera que l'agent de la Guàrdia Urbana va actuar en legítima defensa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa