Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador

Dos agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí protagonitzen una trama de corrupció policial que ben bé podria haver sortir de The Wire o Line of Duty. Fiscalia demana més de 18 anys de presó per dos policies acusats de col·locar droga i armes al cotxe d’un estibador mentre era al gimnàs, amb l’objectiu que acabés empresonat per narcotràfic.

Segons ha avançat El País, el treballador portuari va passar un calvari judicial de tres anys des de la seva detenció el 15 de juny de 2016 fins a l’exoneració a tribunals el maig de 2019. Els dos funcionaris haurien usat la base de dades del cos de policia per identificar el seu vehicle i haurien estudiat les seves rutines a través de seguiments extraoficials fets per dos còmplices.

Així és com haurien trobat el moment idoni per posar-li al cotxe un quilo de cocaïna, haixixs, una pistola semiautomàtica, una destral i una navalla. Un tuit dels Mossos encara mostra les presumptes proves trobades aquell dia, tot i que la nota de premsa ja no està en línia. Segons la informació publicada aleshores a la premsa, l’endemà de la detenció es va registrar el domicili de l’home i s’hi va trobar abundant material amb simbologia nazi.

Gestions des de comissaria

Després els còmplices van trucar al telèfon de guàrdia de la comissaria fent-se passar per confidents d’un tercer agent, que no estaria al cas de la trama i formaria part de la unitat antidroga, per donar el xivatasso del contingut del cotxe de l’estibador. Un dels dos policies presumptament corruptes estava de guàrdia aquell dia i va poder precipitar un dispositiu d’escorcoll i detenció, segons publica el mateix rotatiu.

Pendents de judici

Els dos agents acusats estan en llibertat actualment però apartats de la seva feina. Van ser enxampats per Assumptes Interns després de mesos d’escoltes i investigació. No s’ha esclarit per ara quina seria la motivació de parar-li una trampa a l’estibador, ni si estava orquestrada per una organització aliena o altres individus. Se sospita, però, que podria haver-hi com a rerefons un conflicte entre estibadors relacionat amb tràfic internacional de droga al Port de Barcelona. El judici està pendent de data.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JUSTICE a juny 26, 2022 | 13:00
    JUSTICE juny 26, 2022 | 13:00
    Als mossos i similars sel's ha de vigilar d'aprop. Càmeras a sobre durant totes les hores de servei i examens puntuals per controlar que tot estigui correcte. El que delinqueixi d'alguna manera condemna més dura que al ciutadà normal. Només així començarem a controlar que les coses es facin bé.

Nou comentari

Comparteix