Dues persones han ingressat a presó pel robatori d’un rellotge de luxe a Barcelona. Els lladres van poder ser identificats gràcies a una fotografia que la mateixa víctima del robatori els havia fet instants abans dels fets. Aquesta prova va permetre als Mossos d’Esquadra detenir els dos presumptes autors del robatori del rellotge -que estava valorat en 36.000 euros– només dues hores després de l’incident.

Les detencions d’aquests dos lladres es van fer en el marc del pla d’acció Tremall, que lluita contra la multireincidència en els robatoris amb força a la capital catalana. Aquesta iniciativa facilita la ràpida actuació dels agents en els diferents dispositius d’oci nocturn i de prevenció de robatoris de rellotges d’alta gamma que es despleguen durant el cap de setmana a Barcelona.

Dades preocupants

Segons les darreres dades facilitades per la Guàrdia Urbana de Barcelona, el 90% dels furts violents que tenen lloc a la capital catalana es produeixen al carrer, i els mòbils, bosses de mà i rellotges són els objectes més sostrets pels lladres. De mitjana, cada dia es cometen 25 robatoris amb violència a la ciutat. Ara bé, els rellotges només suposen el 7% dels objectes robats, davant del 46% que són els telèfons mòbils o el 21% que correspon a les bosses de mà.

Només l’any 2021, els cossos policials van detenir 1.917 persones per robatoris violents, la majoria de les quals van ser arrestades in fraganti. Aquest alt percentatge de detencions en el moment de cometre el delicte és principalment fruit dels dispositius i patrullatges planificats per policies uniformats i de paisà, entre els quals destaca el pla Tremall. En la ràpida reacció dels agents també hi juga un paper clau la col·laboració ciutadana, que a través de trucades al telèfon d’emergències permet a la policia mobilitzar-se ràpidament per poder localitzar els presumptes autors dels robatoris i recuperar els objectes sostrets a les víctimes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a juny 15, 2022 | 17:49
    [email protected] juny 15, 2022 | 17:49
    Això no acava mai...perquè? a qui l'interessa que els cacos no vagin a presó? perquè encara dia d'avui si tens 90 antecedents com lladre no et passa res? per què la justícia és tan laxa ? perquè la pròpia policia no pot fer d'acusació d'ofici ? ........ tantes preguntes sense resposta que encara al 2030 estaran amb nosaltres.

Nou comentari

Comparteix