Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis persones detingudes per atacs homòfobs al Metro de Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana sis persones per atacs homòfobs al Metro de Barcelona. En un cas van detenir cinc persones que haurien insultat i agredit a un jove al Metro de Barcelona a qui van provocar una fractura al nas. En l’altre, un jove va amenaçar a un treballador amb una navalla. La investigació es va originar arran de l’agressió homòfoba que va patir un jove al Metro de Barcelona el passat 28 de maig. Després de començar a insultar a dues víctimes per la seva condició sexual i en intentar defensar-se, els agressors els van propinar una série de cops.

Els fets van passar a les 06.30 hores, dos joves es trobaven asseguts al terra d’un vagó de la L1 en direcció Santa Coloma quan a l’estació de Marina van pujar un grup de joves que, en adonar-se de la seva condició sexual, van començar a escopir-los i insultar-los. Les víctimes els van recriminar aquesta actitud i els autors van començar a colpejar un dels joves, a qui li van recriminar l’actitud fins a provocar-li lesions greus al nas.

Dimarts passat, els agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir els presumptes autors dels fets després d’una investigació que gràcies al visionat de les càmeres de seguretat i d’altres indicis investigats va suposar la seva identificació i localització. Després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat.

Una imatge d'arxiu d'un comboi de metro a Barcelona
Una imatge d’arxiu d’un comboi de metro a Barcelona

Un segon cas de violència al metro

En un altre cas, els agents van detenir una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus contra un treballador del Metro de Barcelona amb motivació LGTBIfòbica. El fet va tenir lloc el passat mes d’abril quan la Unitat Central d’Odi i Discriminació va tenir coneixement de l’existència d’un incident homòfob perpetrat contra un treballador de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), concretament a les instal·lacions del Metro de Barcelona.

Segons va manifestar la víctima, l’autor va començar a crear aldarulls a la zona d’accés de la parada de Metro quan anava amb el seu patinet elèctric, fet que el treballador de TMB li va recriminar. A partir d’aquest moment, l’autor va començar a proferir insults homòfobs i el va amenaçar greument de mort mentre esgrimia una arma blanca, concretament una navalla automàtica.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la unitat especialitzada del cos de Mossos d’Esquadra va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte, identificar plenament a l’autor dels fets i, finalment, detenir-lo aquest dimarts passat. Es dóna la circumstància que, arran del greu episodi viscut, la víctima va patir conseqüències psicològiques per les quals va haver d’estar de baixa laboral. El detingut, de 19 anys d’edat, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Més notícies
Fotografia on el noi explica l'agressió / Instagram
Els Mossos busquen els autors de l’agressió homòfoba a les festes de Sants
Notícia: Els Mossos busquen els autors de l’agressió homòfoba a les festes de Sants
Comparteix
La policia catalana ha obert una investigació després que la víctima hagi presentat una denúncia formal
Fotografia on el noi explica l'agressió / Instagram
Un altre noi denuncia una agressió homòfoba a les festes de Sants
Notícia: Un altre noi denuncia una agressió homòfoba a les festes de Sants
Comparteix
Un grup de joves el van colpejar i insultar per fer-se un petó amb un altre noi
Dues persones amb una bandera LGTBI / Europa Press
Un policia evita una agressió homòfoba a la platja però queda ferit
Notícia: Un policia evita una agressió homòfoba a la platja però queda ferit
Comparteix
Es tracta d'un policia nacional espanyol que es trobava fora de serveri i va intervenir en veure els agressors
Els joves perseguint la víctima abans d'agredir-la a la parada d'Urquinaona / ACN
Condemnat a tres anys i mig de presó per estomacar un homosexual al metro
Notícia: Condemnat a tres anys i mig de presó per estomacar un homosexual al metro
Comparteix
La sentència li imposa a més que indemnitzi la víctima amb 11.430 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa