Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un altre noi denuncia una agressió homòfoba a les festes de Sants
  • CA

Un jove ha denunciat a través d’Instagram que va ser víctima d’una agressió homòfoba aquest diumenge durant la Festa Major de Sants. El noi assegura que, després de fer-se un petó amb un altre noi, vuit joves el van colpejar a la cara mentre li cridaven “Maricó”. Tot seguit, el noi va caure a terra i els joves –que no superaven els 20 anys segons explica l’agredit– van continuar insultant-lo i pegant-li.

El noi va penjar una fotografia a les xarxes socials on es veia la ferida causada per l’agressió. Ràpidament, el cas s’ha fet viral i més persones han fet públiques situacions similars que han viscut. Així mateix, la persona agredida ha donat les gràcies l’organització de les festes, que “va donar per finalitzada tota la festa” després de l’agressió. Tot i això, critica que “Barcelona continua sent insegura”.

Segona agressió homòfoba a les festes de Sants

La setmana passada es va produir un altre episodi de violència homòfoba durant les festes de Sants. Dues noies van rebre una agressió lesbòfoba quan tornaven de la ‘Festa Major Alternativa’. Segons afirma l’Espai Feminista de Sants, un grup de set homes va increpar la parella amb insults i les van atacar amb ampolles de vidre. Les noies van resultar ferides a la cara i el cos. La plataforma ha denunciat l’agressió i va convocar una manifestació al Parc de l’Espanya Industrial per protestar contra la lesbofòbia i visibilitzar tota la comunitat.

L’Observatori Contra l’Homofòbia també ha condemnat les agressions i s’ha posat a disposició de les víctimes. A més, el centre ha activat els protocols contra la violència masclista i farà propostes d’actuacions a les administracions per combatre aquest tipus d’actes. Aquesta institució, que va impulsar la Llei contra la lgtbifobia del 2014, facilita i ofereix serveis jurídics i psicosocials a totes les persones homosexuals que necessitin suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa