Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos busquen els autors de l’agressió homòfoba a les festes de Sants

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar i localitzar els autors de la presumpta agressió homòfoba que hauria patit un jove a les festes de Sants. La policia catalana ha iniciat les indagacions després que la víctima hagi presentat aquest dimecres al matí la denúncia formal a la comissaria del districte de l’Eixample.

Cal recordar que va ser el mateix afectat qui va denunciar a través de la plataforma Instagram que havia estat víctima d’una agressió homòfoba el passat diumenge durant els actes de celebració de la Festa Major de Sants. Segons el relat del jove, vuit joves el van colpejar a la cara mentre li cridaven “maricó” després de fer-se un petó amb un altre noi al carrer.

En aquesta publicació a les xarxes socials, el noi aprofitava no només per denunciar el cas i la “inseguretat” que encara viu el col·lectiu a la capital catalana, sinó que també donava les gràcies l’organització de les festes, que “va donar per finalitzada tota la festa” després de l’agressió.

Segon cas d’agressió a Sants

Aquest cas, però, no va ser l’única agressió que va tenir lloc durant les festes d’aquest barri barceloní, ja que dues noies haurien patit una agressió lesbòfoba quan tornaven de la ‘Festa Major Alternativa’. Segons afirma l’Espai Feminista de Sants, un grup de set homes va increpar la parella amb insults i les van atacar amb ampolles de vidre. Les noies van resultar ferides a la cara i el cos. La plataforma ha denunciat l’agressió i va convocar una manifestació al Parc de l’Espanya Industrial per protestar contra la lesbofòbia i visibilitzar tota la comunitat.

L’Observatori Contra l’Homofòbia també ha condemnat les agressions i s’ha posat a disposició de les víctimes. A més, el centre ha activat els protocols contra la violència masclista i farà propostes d’actuacions a les administracions per combatre aquest tipus d’actes. Aquesta institució, que va impulsar la Llei contra la lgtbifobia del 2014, facilita i ofereix serveis jurídics i psicosocials a totes les persones homosexuals que necessitin suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa