Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un policia evita una agressió homòfoba a la platja però queda ferit

Un agent de Policia Nacional fora de servei ha impedit una agressió homòfona de dues persones que es trobaven a la platja Pont del Petroli, a Badalona. Els agressors, dos homes, estaven proferint insults a un jove que es trobava estirat a la sorra juntament amb uns amics, cridant-los “maricones de mierda”, segons el relat de la policia espanyola en un comunicat.

El policia, fora de servei, queda ferit

Segons la policia, un home, en veure la situació, va decidir acostar-se, un fet que va irritar els agressors i va fer que es tornessin més vilents i continuessin insultant els joves, arribarn a l’extrem d’intentar agredir-los. Va se aleshores quan el policia espanyol fora de servei, “en observar que hi havia una
clara agressió al col·lectiu LGTBI, va decidir actuar interposant-se entre agressors i víctimes”.

És en aquell moment quan els agressors es van abalançar sobre el policia. Ell els va voler identificar com a agent de l’autoritat, però no va aconseguir que es calmessin. Aleshores el policia va reduir un dels homes a terra, però l’altre agressor se li va llençar al damunt “i li va clavar dos forts cops de puny que li van provocar dos talls a la cara”, relata la policia en un comunicat.

Poc després va arribar una patrulla de Mossos d’Esquadra, que, juntament amb el Policia Nacional fora de servei, van aconseguir reduir i aturar els dos agressors. Tant un dels agents de Mossos d’Esquadra com el Policia fora de servei van resultar ferits i van haver de ser assistits posteriorment en un
centre sanitari. Després desl fets, es van obrir diligències per part de Mossos d’Esquadra, sent els detinguts posats a disposició judicial, els quals després de ser escoltats en declaració, van ser posats en llibertat.

Més agressions LGTBI

Justament aquest dilluns, el casal popular 3 Voltes Rebel de Nou Barris denunciava agressions LGTBI-fòbiques i d’odi polític en una festa al carrer.  “Un grup de persones van boicotejar la festa de comiat de la temporada del casal, i durant un moment de la festa es van produir diverses agressions “per motius polítics i LGTBI-fòbics”, expliquen des del casal.

Barcelona concentra més del 44% del total d’incidents detectats a tota Catalunya, i a més, l’Eixample i Ciutat Vella són els districtes amb més agressions LGTBI-fòbiques. Són dades de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), que alerta d’un augment del 50% de les incidències detectades durant el 2021 respecte a les xifres registrades l’any anterior amb un total de 284 situacions de discriminació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 26, 2022 | 13:54
    Ricard juliol 26, 2022 | 13:54
    Bé pel policia. Espero que es recuperi aviat.
  2. Icona del comentari de: servei ha impedit una agressió homòfona a juliol 26, 2022 | 15:10
    servei ha impedit una agressió homòfona juliol 26, 2022 | 15:10
    Una agressió que sona igual que una altra, buah!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa