Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Eixample i Ciutat Vella, els districtes amb més agressions LGTBI-fòbiques
  • CA

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha presentat aquest dilluns els resultats del seu últim estudi sobre la violència LGTBI-fòbiques a Catalunya. En una roda de premsa, l’entitat ha alertat d’un augment del 50% de les incidències detectades durant el 2021 respecte a les xifres registrades l’any anterior amb un total de 284 situacions de discriminació. La majoria dels casos -118, concretament- van tenir lloc a Barcelona, que concentra el 44,7% dels incidents detectats arreu del territori català.

Les dades facilitades per l’Observatori permeten determinar quins són els districtes de la capital catalana on es registren més agressions LGTBI-fòbiques. Segons aquest estudi, l’Eixample lidera el rànquing juntament amb Ciutat Vella i Sants-Montjuïc. Des de l’entitat detallen que la presència de locals d’oci nocturn en aquestes zones concretes de la ciutat és la principal hipòtesi que per explicar aquesta especial concentració de casos.

L’informe de l’OCH conclou que juliol va ser el mes del 2021 en el qual es van registrar més incidències -el 16% del total- i situa el col·lectiu d’homes gais com el més afectat per aquestes agressions, ja que concentra el 70,3% dels casos. En aquest sentit, una de les dades més preocupants és l’augment de la violència detectada cap al col·lectiu trans.

Sobre la tipologia de discriminació, l’agressió verbal continua liderant el rànquing amb gairebé el 30% d’incidències, seguida de les mostres d’odi i exaltació i de les agressions físiques, que suposen al voltant del 17% del total d’incidents. Pel que fa a l’edat mitjana de les víctimes que reporten aquests casos de violència LGTBI-fòbica, la xifra es manté en els 33,4 anys.

Extrema dreta

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, atribueix aquest augment generalitzat de les incidències amb diversos factors, com el fet que hi ha més coneixement dels diferents recursos per denunciar els casos o una tendència a desnaturalitzar les agressions d’aquesta mena. Per altra banda, però, Rodríguez alerta que aquest repunt coincideix amb el creixement de l’extrema dreta i que certs discursos d’odi “legitimen” aquestes conductes violentes contra certs col·lectius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa