Història amb final feliç per a una gossa que la Guàrdia Urbana va localitzar desorientada al carrer aquest dimecres. Uns agents de la policia local de Barcelona va trobar la mascota sota un vehicle. El xip que l’animal duu posat va facilitar les tasques als agents per tornar-la al seu propietari.

La Guàrdia Urbana ha explicat en un apunt a Twitter aquest dijous que uns agents van descobrir l’animal amagat als baixos d’un cotxe. El cos ha explicat que la gossa “estava molt espantada” quan els agents la van trobar. La mascota té tres anys.

Per sort, el xip que l’animal porta va contribuir a identificar l’amo de la gossa i contactar-lo perquè la recuperés. A Barcelona és obligatori inscriure els gossos i altres mascotes en el registre d’animals de companyia de l’Ajuntament, un tràmit que obliga a implantar un microxip a l’animal.

Tot i ser un pas que les ordenances municipals fixen com un deure, no tothom el compleix. Un episodi com el de Sant Martí exemplifica la utilitat de la inscripció de les mascotes i que duguin el xip, ja que facilitar les feines de recerca i de devolució en cas de desaparició són objectiu essencial dels registre d’animals de companyia.

Una gavina ferida i un gos en risc d’asfíxia

La Guàrdia Urbana ha informat d’altres intervencions recents en què altres animals també han sigut protagonistes. Uns agents van socórrer una gavina malferida a una ala a causa de l’explosió d’un petard durant la setmana de la revetlla de Sant Joan.

En aquell cas, els agents van dur l’au a una comissaria de Sants-Montjuïc, a prop d’on la va trobar amb dificultats per reprendre el vol, al barri de Font de la Guatlla. Els policies van contactar amb un centre de recuperació d’animals perquè se’n fes càrrecs.

Pocs dies després, els agents van rescatar un gos que van trobar sol dins d’un vehicle tancat i amb les finestres abaixades en un garatge de Ciutat Vella. La mascota va estar-s’hi unes tres hores dins de l’automòbil, desatès per la seva propietària, a qui els agents van obrir una investigació per un presumpte delicte d’abandonament. L’animal patia forts símptomes d’alteració quan els agents van alliberar-lo.

Més notícies
Agent de la Guàrdia Urbana durant el desallotjament de la platja del Bogatell previ al dispositiu especial de neteja amb motiu de la revetlla de Sant Joan de 2021 / Mariona Gil

Llum verda al polèmic plus de la unitat de platges de Guàrdia Urbana

Notícia: Llum verda al polèmic plus de la unitat de platges de Guàrdia Urbana
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona assegura que no hi ha cap informe jurídic que justifiqui aquesta suspensió temporal
Notícia: Llum verda al polèmic plus de la unitat de platges de Guàrdia Urbana - Mobile
Un dels 4 dofins del Zoo de Barcelona, durant un entrenament / Jordi Play

Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal

Notícia: Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
Comparteix
El Museu de Ciències Naturals aborda la desconeguda sexualitat de la fauna
Notícia: Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal - Mobile
Neixen al Zoo de Barcelona quatre pollets de faisà d’Edwards AJUNTAMENT DE BARCELONA

VÍDEO | Neixen al Zoo quatre cries d’animals en perill d’extinció

Notícia: VÍDEO | Neixen al Zoo quatre cries d’animals en perill d’extinció
Comparteix
Són pollets de faisà, una espècie en perill crític d’extinció, i des de l’any 2000 no es tenen registres de l’espècie en el seu hàbitat natural
Notícia: VÍDEO | Neixen al Zoo quatre cries d’animals en perill d’extinció - Mobile
Una imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana / GUB

La Fiscalia exculpa el policia que va disparar un sensesostre

Notícia: La Fiscalia exculpa el policia que va disparar un sensesostre
Comparteix
El Ministeri Fiscal considera que l'agent de la Guàrdia Urbana va actuar en legítima defensa
Notícia: La Fiscalia exculpa el policia que va disparar un sensesostre - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa