Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda al polèmic plus de la unitat de platges de Guàrdia Urbana
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit aixecar la suspensió del polèmic plus salarial que posava en risc la continuïtat de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, en una reunió amb els representants sindicals celebrada aquest dimarts, el consistori ha explicat que no hi ha cap “dictamen jurídic” que avali la suspensió cautelar del discutit complement de nocturnitat. Per tant, no veuria ara motiu per mantenir aquest bloqueig temporal, que suposava una reducció de 125,85 euros en la nòmina mensual dels membres d’aquest equip policial.

Amb aquest posicionament, l’administració local cedeix a les demandes d’alguns sindicats com la UGT, que demanaven tirar endavant amb l’acord signat amb CCOO i la Intersindical el passat març, que preveu que tots els agents de la unitat cobrin dos complements: un per festivitat (85,96 euros) i un de nocturnitat (125,85 euros). Cal recordar que va ser el mateix govern municipal qui va comunicar als representants dels treballadors en una reunió celebrada el passat 7 de juny la suspensió del plus salarial després que diversos sindicats com la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) o el SIP-FEPOL alertessin que aquest complement no es podia aplicar en aquest cas. En aquest sentit -segons apunta el CSIF en un comunicat- s’haurien modificat les taules salarials per poder donar la cobertura jurídica necessària al discutit plus.

Des de la UGT celebren en un comunicat l’aixecament de la suspensió i apunten que la intenció és que el plus es pugui cobrar amb retroactivitat en la nòmina del pròxim mes de juliol. En aquest sentit, reiteren la legalitat i validesa de l’acord de majories consensuat amb el consistori barceloní, malgrat la incertesa generada per aquesta anul·lació temporal, una situació que va portar un grup dels agents a replantejar-se la seva permanència en la unitat.

Un plus matemàticament impossible?

Aquest grup especial de la Guàrdia Urbana només està operatiu entre el 30 de maig i el 2 d’octubre, coincidint amb la temporada d’estiu, i té estipulada una jornada de treball de 10 hores diàries de dilluns a diumenge i durant dues setmanes al mes.

La inclusió d’aquest complement salarial de nocturnitat pretenia fer més atractiva la inscripció a la convocatòria d’enguany, que estava oberta a tots els agents de les diferents unitats del cos. Tanmateix, segons alertaven alguns sindicats com el SIP-FEPOL o el CSIF, els agents de la unitat havien de realitzar una mitja diària d’entre 2 i 4 hores en horari de nit, és a dir, a partir de les 10 del vespre, per poder cobrar aquest plus. Aquesta circumstància, però, era matemàticament impossible tenint en compte que la franja horària que fixava la normativa per al grup de platges només contemplava la possibilitat d’allargar la jornada fins a les 12 de la nit.

Finalment, però, l’administració modificarà les taules salarials per poder donar cobertura jurídica al complement, “resolent” d’aquesta manera la “inseguretat” generada amb el primer acord, segons apunten des del CSIF. Aquest canvi serà inclòs en un annex a l’acord original que aquest cop sí que comptarà amb la signatura d’aquest sindicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a juny 28, 2022 | 16:02
    Barceloní. juny 28, 2022 | 16:02
    La Colau s'ha vist venir la pedregada i ha fet marxa enrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa