Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Neixen al Zoo quatre cries d’animals en perill d’extinció
  • CA

Quatre cries de faisà d’Edwards s’han sumat als sis exemplars que viuen al Zoo de Barcelona. Es tracta d’una espècie en perill d’extinció, que des de l’any 2000 no es tenen registres de l’espècie en el seu hàbitat natural. Es tracta d’una espècie endèmica del Vietnam que apareix a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. Fenòmens com la pèrdua del seu hàbitat, la caça i la defoliació provocada per la guerra del Vietnam expliquen que a hores d’ara es trobin en una situació tan crítica.

I per què han nascut al Zoo de Barcelona? Aquesta instal·lació participa en el programa europeu d’espècies en perill EAZA Ex-situ Programme (EEP), coordinat per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, per facilitar la reproducció del faisà d’Edwards.

Actualment, la població mundial de faisà d’Edwards està formada per 124 mascles, 108 femelles i 47 individus que encara no han estat sexats. L’ONG VietNature treballa amb EAZA i l’Associació Mundial per als Faisans per reintroduir l’espècie a la natura. 

L’òrix blanc també neix al Zoo

A principis del 2021, naixia una cria d’òrix blanc (Oryx dammah), una de les últimes espècies conegudes que s’han extingit totalment en estat salvatge. I és que si l’òrix blanc no ha desaparegut del tot i per sempre és gràcies al fet que n’hi ha encara un important nombre d’exemplars a diferents zoos del món i això obre la porta a la seva reintroducció en àrees protegides del seu medi natural.

Una altra espècie extinta al seu hàbitat natural que ha criat al Zoo és la tórtora de Socorro (Zenaida graysoni), un ocell endèmic de l’illa de Socorro i de les illes de Revillagigedo a la costa oest de Mèxic, que es va veure per última vegada en llibertat l’any 1972. Les causes de l’extinció d’aquesta espècie de tórtora van ser la presència de cabres, que van provocar la degradació del seu hábitat, i de gats que els van depredar, així com la introducció d’espècies vegetals invasores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa