Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un grup de ‘hackers’ de Barcelona que va estafar un gran club de futbol
  • CA

La Policia Nacional ha detingut nou persones a Barcelona, una altra a Terrassa i una més a Badalona a qui acusa d’haver furtat més d’1,6 milions d’euros que va estafar a un dels grans club de futbol d’Itàlia, la Fiorentina. El cos descriu els arrestats com un grup de hackers que van piratejar les comunicacions de l’entitat esportiva de Florència per apropiar-se de fons que hauria d’haver ingressat l’equip del Calcio.

La Policia ha detallat que els presumptes delinqüents van fer-se passar per representants de la Fiorentina per embutxacar-se diners procedents del drets de retransmissió per televisió dels partits del primer equip del club, que juga la Seria A italiana, l’equivalent a la Primera Divisió espanyola. Els detinguts van ser capaços presumptament d’esbrinar informació interna del club i van interceptar l’intercanvi de comunicacions entre la institució esportiva i una plataforma de televisió. El següent pas que es creu que van aconseguir donar va ser suplantar la identitat de l’entitat. Així, va fer-se passar com a delegats de la Fiorentina, per tal de fer desviar fons que el club havia de percebre a comptes personals.

Un cop rebien els diners, els suposats estafadors els col·locaven en el sistema financer legal per blanquejar-lo. Gran part de la quantitat sostreta la invertien en criptomonedes. Alhora, van transferir 540.000 euros a comptes corrents radicats en entitats financeres situades a la Xina.

Els fets no són nous. La investigació va començar el 2018, arran d’una denúncia que la Fiorentina va presentar a les autoritats italianes després de detectar un ciberatac. Les detencions es van practicar el passat febrer. Els agents van confiscar material informàtic en els registres que van practicar. Alhora, van comprovar que un dels sospitosos va morir dies abans que la policia destapés la trama i ordenés els escorcolls. Segons ha trascendit, seria un dels màxims responsables de l’entramat delictiu. En tot cas, les indagacions van poder acreditar la seva implicació amb el presumpte cas d’estafa a l’històric club de futbol.

Més notícies
Com el Barça canviarà la ciutat durant un any
Notícia: Com el Barça canviarà la ciutat durant un any
Comparteix
Montjuïc es transformarà els caps de setmana i els dimarts i dimecres de Champions entre 2023 i 2024
El club de Vela del Port Olímpic / Jordi Play
Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Notícia: Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Comparteix
L'Ajuntament s'alia amb la Generalitat i el sector privat per ser la seu d'una de les grans competicions dels esports nàutics
El cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, juntament amb el president del CN Barcelona, Bernat Antràs, Laura C. i Ingrid F., membres de la junta directiva del CN Barcelona, el director general del club, Xosé Carlos F., Rubén R., responsable de comunicació, i Javier M., soci del club / CN Barcelona
Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Notícia: Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Comparteix
L'entitat vol facilitar la integració i la pràctica de l'activitat física als nouvinguts a la capital
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena (e), i el líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall (e), conversen durant un passeig per la Marina / Gerard Magrinyà (ERC)
Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Notícia: Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Comparteix
El líder d’ERC a Barcelona i el conseller d’Interior passegen i conversen amb veïns per escoltar les seves demandes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa