Embussos a la Ronda de Dalt, a la Travessera Diagonal i a l’Avinguda Diagonal, riuades de gent al carrer Arístides Maillol o a l’Avinguda Joan XXIII, milers de motos aparcades a la vorera del barri de les Corts, el Trambaix i les línies verda i blava de metro plenes… aquest és el paisatge habitual d’una zona molt concreta de la ciutat de Barcelona quan el Barça disputa un partit com a equip local al Camp Nou. Aquestes imatges, que durant més d’un any, entre 2020 i 2021 no es van poder veure a causa de la pandèmia del coronavirus, tampoc no seran comunes els caps de setmana i els dimarts i dimecres de Champions entre 2023 i 2024, perquè el feu blaugrana estarà d’obres i l’equip es traslladarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.

Ara bé, la plenitud de la rodalia del Camp Nou no desapareixerà del tot com va passar amb la Covid, sinó que canviarà de lloc. Així doncs, totes les particularitats que viu el districte de les Corts durant un dia de partit del Barça es mouran, d’una manera o d’una altra, a Montjuïc. Els embussos seran a la Gran Via i a la Ronda Litoral, les riuades de gent inundaran l’avinguda de la Reina Maria Cristina o el carrer Lleida, les motos –amb molt més espai– ocuparan les voreres de la muntanya barcelonina, i els autobusos que pugen fins al Lluís Companys tindran una activitat gairebé inèdita.

I és que per molt que el Barça travessi les fronteres de Barcelona i arribi a tots els racons del món, deslligar el club de la identitat de la ciutat seria un error, ja que, com es desprèn d’aquestes imatges urbanes, l’entitat blaugrana és un dels pilars de la capital catalana. De fet, el president Joan Laporta ja va avançar que l’Espai Barça -el projecte que recull la remodelació del Camp Nou, la construcció del nou Palau Blaugrana i l’embelliment de tot l’entorn- tindrà una vinculació amb el districte de Les Corts molt diferent de l’actual.

El club i el president són conscients que les entitats veïnals de la rodalia de l’estadi estan més aviat descontentes amb el fet de tenir el Camp Nou al costat, així que la idea és que això deixi de ser així. La gran incògnita és si l’entitat blaugrana i Laporta aconseguiran tenir aquesta sensibilitat amb el barri i que no es tracti només d’una promesa de cara a la galeria. Fins ha deixat clar que l’ADN del nou Espai Barça es fonamentarà en la sostenibilitat, no només envers la ciutat, sinó també envers l’economia i el medi ambient.

Ja que Barcelona ha de tenir una àrea tan gran dedicada a un club de futbol, és important que els veïns en puguin gaudir d’una forma o altra. De fet, la junta directiva de Laporta ja ha fet passos endavant en aquest sentit i promou descomptes per a residents, perquè és surrealista que l’estadi estigui ple de turistes, mentre molts barcelonins veuen els partits des del bar o des de casa. Si aquesta és la línia a seguir, el nou Espai Barça pot ser un projecte molt interessant per a la ciutat.

Més notícies
El club de Vela del Port Olímpic / Jordi Play

Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024

Notícia: Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Comparteix
L'Ajuntament s'alia amb la Generalitat i el sector privat per ser la seu d'una de les grans competicions dels esports nàutics
Notícia: Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024 - Mobile
Leo Messi posa amb la Pilota d'Or / L'Equipe / Europa Press

On trobar l’hamburguesa inspirada en Leo Messi

Notícia: On trobar l’hamburguesa inspirada en Leo Messi
Comparteix
Una cadena de restaurants consagra una recepta en honor del millor futbolista del món
Notícia: On trobar l’hamburguesa inspirada en Leo Messi - Mobile
Un concert de l'Abroadfest / Abroadfest

Desembarcament de nordamericans a Barcelona per sortir de festa

Notícia: Desembarcament de nordamericans a Barcelona per sortir de festa
Comparteix
S'espera que el festival de música electrònica Abroadfest atregui uns 10.000 espectadors
Notícia: Desembarcament de nordamericans a Barcelona per sortir de festa - Mobile
Jordi Basté i Jordi Martí en imatges d'arxiu / Rac1 - Jordi Play

Enganxada entre Basté i Martí pel mig Primavera Sound a Madrid

Notícia: Enganxada entre Basté i Martí pel mig Primavera Sound a Madrid
Comparteix
El govern Colau veu "una bona notícia" que el festival "s'expandeixi" amb una doble seu
Notícia: Enganxada entre Basté i Martí pel mig Primavera Sound a Madrid - Mobile

Nou comentari

Comparteix