Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
  • CA

Barcelona competirà per acollir un gran esdeveniment esportiu el 2024. L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat aquest divendres que optarà amb la seva candidatura per ser la seu de l’edició de la Copa Amèrica de vela, una de les grans competicions mundials dels esports nàutics, ha avançat La Vanguardia.

La capital catalana es medirà amb Màlaga, la ciutat irlandesa de Cork i Jiddah a l’Àrabia Saudita per allotjar la competició, considerada una de les més atractives i amb més ganxo pel públic dels esports marítims. A més de l’Ajuntament, a la candidatura se suma la Generalitat, el Port de Barcelona, ​​la Diputació de Barcelona. També s’hi implica el sector privat, a través del lobby empresarial Barcelona Global. A l’espera que es resolgui una elecció en què també concorre Màlaga, el Govern de l’Estat preveu implicar-s’hi en cas que Barcelona surti escollida, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. La decisió sobre quina serà la seu del campionat bianual depèn del vigent guanyador del títol, el Nova Zelanda Yacht Squadron, que veuria amb bons ulls l’opció de Barcelona, segons apunten algunes informacions.

Collboni ha justificat que Barcelona vol ser seu de la Copa Amèrica per situar-se al “mapa i el calendari internacional de grans esdeveniments esportius”. El dirigent municipal ha presentat la candidatura en una trobada amb representants d’entitats i associacions de la capital catalana.

Collboni ha detallat que, a més de l’Ajuntament, i l’Estat, “que en cas que fructifiqui s’hi implicarà”, ha matisat. El tinent d’alcalde ha destacat que, juntament amb els Jocs Olímpics, el Mundial de futbol i el Tour, la Copa Amèrica de Vela és un “gran esdeveniment internacional del món de lesport”. Ha indicat que se situa entre el tercer i quart esdeveniment més vist del món.

Alhora, el dirigent socialista ha assegurat que amb aquesta candidatura “també ressona la bona Barcelona, ​​que és capaç de sumar diferents voluntats de diferents administracions”. Ha agraït especialment la implicació del lobby empresarial Barcelona Global, que “han estat les ànimes daquesta candidatura i que estan fent una tasca molt important de mobilització de recursos per poder fer possible la candidatura”.

Més notícies
El cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, juntament amb el president del CN Barcelona, Bernat Antràs, Laura C. i Ingrid F., membres de la junta directiva del CN Barcelona, el director general del club, Xosé Carlos F., Rubén R., responsable de comunicació, i Javier M., soci del club / CN Barcelona
Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Notícia: Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Comparteix
L'entitat vol facilitar la integració i la pràctica de l'activitat física als nouvinguts a la capital
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena (e), i el líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall (e), conversen durant un passeig per la Marina / Gerard Magrinyà (ERC)
Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Notícia: Maragall i Elena ‘patrullen’ la Marina i hi denuncien droga i prostitució
Comparteix
El líder d’ERC a Barcelona i el conseller d’Interior passegen i conversen amb veïns per escoltar les seves demandes
La Prospe Beach, en una foto d'arxiu / 9 Barris Imatge
La ProspeBeach se salva i sí que tindrà sorra a l’estiu
Notícia: La ProspeBeach se salva i sí que tindrà sorra a l’estiu
Comparteix
L'Ajuntament esmena la negativa a recuperar la instal·lació, que tornarà després de dos anys sense muntar-se
Vista aèria amb la muntanya de Montjuïc darrera de l'estàtua de Colom / AL PHT Air Picture TAVISA
L’Ajuntament rectifica i frena un carril per a bicis i busos a Montjuïc
Notícia: L’Ajuntament rectifica i frena un carril per a bicis i busos a Montjuïc
Comparteix
Atura de forma indefinida el canvi per restringir el trànsit de vehicles en un tram de la muntanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa