Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La ProspeBeach se salva i sí que tindrà sorra a l’estiu
  • CA

Sí que hi haurà ProspeBeach aquest estiu i sí que tindrà sorra. La comissió organitzadora ha celebrat aquest dimecres que l’Ajuntament s’hagi compromès al final a adquirir sorra perquè la icònica platja urbana de la plaça d’Àngel Pestaña torni a insta·lar-se, tres anys després de l’últim cop que es va muntar al barri de la Prosperitat, al districte de Nou Barris. En un primer contacte amb els veïns, responsables del districte van descartar que la instal·lació es recuperés aquest estiu, que no ha tornat a muntar-se des del 2019.

“Celebrem aquesta notícia que suposa una continuïtat en la política del govern de la ciutat respecte a aquest acte tan emblemàtic per al barri”, ha subratllat la comissió de la ProspeBeach. La previsió és que la platja urbana disposi de sorra per jugar-hi i practicar-hi esports de platja durant tres setmanes de juliol.

La negativa del consistori de tornar a abocar sorra a la platja després de dos anys sense fer-ho coincidint amb la pandèmia havia generat malestar a la Prosperitat, on la plaça d’Àngel Pestaña es transforma cada juliol en una platja enmig de la ciutat des de fa tres dècades. La ProspeBeach s’omple d’activitats de casals infantils, fans del voleibol i de veïns amb pocs recursos passen millor la calor sense sortir de barri. És pràcticament autogestionada, però necessita de l’Ajuntament per omplir-la de sorra.

L’Ajuntament s’havia tornat a escudar en la pandèmia per descartar licitar la compra de sorra per abocar-la a la plaça. L’argument va sorprendre a la comissió veïnal que promou la platja urbana. Van titllar d'”indefensable” la raó adduïda pel consistori, a qui va retreure inactivitat. Per la seva banda, el districte de Nou Barris ja va indicar al TOT Barcelona que la decisió de no comprar sorra no era “irreconduible” i que estava pendent de reunions per acabar de resoldre què fer.

La comissió ha opinat que sense la “lluita comunitària difícilment la sorra hagués arribat a la Prospe aquest 2022”. Alhora, ha indicat que ara treballarà per “assegurar que la sorra arribi la plaça abans de l’inici de juliol”. En anys anteriors, el cost de la instal·lació ha rondat els 30.000 euros.

Més notícies
Els manifestants congregats per Aturem la Guerra a plaça Catalunya contra la invasió d'Ucraïna / QS
El ‘No a la guerra’ torna i aplega 3.500 persones a Barcelona
Notícia: El ‘No a la guerra’ torna i aplega 3.500 persones a Barcelona
Comparteix
Un grup d'ucraïnesos se'n desmarca perquè discrepa que els impulsors de la manifestació igualin l'OTAN i les tropes russes
Vista aèria amb la muntanya de Montjuïc darrera de l'estàtua de Colom / AL PHT Air Picture TAVISA
L’Ajuntament rectifica i frena un carril per a bicis i busos a Montjuïc
Notícia: L’Ajuntament rectifica i frena un carril per a bicis i busos a Montjuïc
Comparteix
Atura de forma indefinida el canvi per restringir el trànsit de vehicles en un tram de la muntanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa