Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clatellada veïnal a Nou Barris pel pla municipal en un reivindicat solar
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona “posa contra la paret” la Prosperitat, acusen els veïns del barri. A través d’un comunicat, aquest dilluns el moviment veïnal d’aquesta zona perifèrica de la ciutat ha lamentat que el procés d’urbanització del solar de la Ideal Plástica Flor fa massa temps que acumula retards. De fet, a finals de mandat passat es va iniciar el procés de redacció del projecte d’una biblioteca de districte, un equipament de barri i la reurbanització dels entorns del passeig Valldaura, però es va aturar un cop va esclatar la pandèmia de la covid-19.

De fet, són tan antigues les reclamacions del veïnat que es remunten als anys 80 del segle passat, quan ja es demanava que aquest espai es dediqués a cobrir la manca d’equipaments i zones verdes al barri. Una dècada més tard, als 90 es va elaborar el Pla Especial de Reequipament i Millora de la Prosperitat (PERI), que va qualificar aquest solar com a “reserva de sòl per a equipaments i zona verda”.

El 2017 es va tornar a reactivar aquesta qüestió, es va aturar amb la pandèmia i el 2022 s’ha activat de nou amb una proposta que planteja doblar la mida de l’auditori, reduir la del gimnàs, els tallers i el magatzem, entre altres qüestions. “La tardança del districte en concretar la seva proposta ens ha col·locat, com ja vam avisar, davant d’un calendari molt extrem”, han assegurat, perquè creuen que l’Ajuntament vol aprovar el pla i començar-lo a executar abans que acabi el mandat actual.

El veïnat considera que “el gran auditori-teatre que es vol construir, per les seves dimensions, funcionament i previsible programació durant tot l’any, qüestiona tant l’espai dedicat a altres usos com les possibilitats d’una gestió i control ciutadà”. “No diem no a l’auditori, però estem més a prop de la idea d’un equipament de les dimensions que s’havien acordat en un principi”, argumenten. D’igual forma, rebutgen la reducció de la resta d’equipaments. Amb tot, demanen a l’Ajuntament “que es respecti el procés participatiu” inicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa