Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament rectifica i frena un carril per a bicis i busos a Montjuïc

L’Ajuntament de Barcelona ha rectificat i ha aturat la conversió d’un tram de calçada a la muntanya de Montjuïc, on s’anava a restringir la circulació de vehicles per fer-lo exclusiu per a bicicletes, autobusos, taxis, vehicles de servei i veïns de la zona. El canvi s’havia d’implantar el 7 de març, però el districte de Sants-Montjuïc ha avisat aquest dimecres que frena la mesura, segons ha informat el grup municipal de Junts.

Precisament, els juntistes havien reclamat el desembre passat al ple de Sants-Montjuïc que, abans d’implantar una modificació que pugués alterar el trànsit, el districte concretés la proposta amb les modificacions dels trams per habilitar un carril per a bicicletes, busos i taxis “tenint en compte les peticions que han traslladat els equipaments i els veïns dels barris de muntanya”, indicava una proposta que Junts va registrar a finals de 2021. La portaveu de Junts a Sants-Montjuïc, Georgina Lázaro, ha explicat que el districte ha deixat en suspens el canvi “cinc dies abans de la implantació de la mesura”.

Segons ha revelat Lázaro, el districte justifica que ha pres la decisió “després d’escoltar totes les parts afectades”, inclosos “veïnat, operadors esportius i culturals, escoles, serveis i equipaments sociosanitaris”. El districte de Sants-Montjuïc conclou que considera “oportú deixar indefenidament en suspens aquesta actuació”. Alhora, explica que seguirà treballant per desplegar el pla de mobilitat al parc de Montjuïc.

“Seguirem buscant assolir l’objectiu de reduir la mobilitat en vehicle privat al parc, ja sigui recuperant més endavant aquesta proposta o amb altres iniciatives”, sosté el districte en la mateixa resposta. Finalitza indicant que es guiarà sota la “premissa bàsica” de “la necessària millora del transport públic al parc”.

Junts ha celebrat la rectificació de l’Ajuntament. En aquesta línia, Lázaro ha defensat que cal “consens” i “un estudi acurat” abans d’introduir canvis en la mobilitat de la zona. “No podem restringir el tràfic rodat del vehicle privat sense una alternativa òptima de transport públic”, afegeix.

Més notícies
Firma del conveni entre Aigües de Barcelona i Digital Future Society

Aigües de Barcelona i Digital Future Society uneixen start-ups i municipis

Notícia: Aigües de Barcelona i Digital Future Society uneixen start-ups i municipis
Comparteix
L'aliança público-privada aposta per la innovació en sostenibilitat per resoldre necessitats locals
Notícia: Aigües de Barcelona i Digital Future Society uneixen start-ups i municipis - Mobile
El Teatre Nacional de Catalunya / Vicente Zambrano

Colau veta artistes russos a Barcelona que donin suport a la guerra

Notícia: Colau veta artistes russos a Barcelona que donin suport a la guerra
Comparteix
Jordi Martí insta els auditoris públics a no programar actuacions d'intèrprets partidaris de la invasió
Notícia: Colau veta artistes russos a Barcelona que donin suport a la guerra - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a març 02, 2022 | 22:50
  JordiP març 02, 2022 | 22:50
  És na de les "mañitas" de l'Ajuntament de Barcelona: de sobte, apareix una nova i fins el moment desconeguda Associació de Veïns i/o Comerciants del barri en qüestió que manifesta una mentalitat extranyament coïncident amb la de l'Ajuntament. Aquest i aquélla discuteixen el projecte municipal i, és clar, queda aprovat per aclamació popular. En aquest cas, la disconforme pressió dels veïns de tota la vida ha estat important i l'Ajuntament ha hagut de fer marxa enrera. Cosa que va ser possible en el cas de la ferralla i la supressió de l'escalextric de Lesseps i del sentit de circulació Craywinckel-Pg. de St. Gervasi-Rep. Argentina. És clar, eren actuacions "baratetes" i les associacions de "veïns" de nova creació esteven entusiasmades.
 2. Icona del comentari de: JordiP a març 02, 2022 | 22:51
  JordiP març 02, 2022 | 22:51
  Si sortissim prou gent al carrer per a evidenciar la nostra disconformitat, els plans per a la invasió de la Diagonal pel tramvia anirien a la bassa.
 3. Icona del comentari de: Miquel a març 03, 2022 | 10:02
  Miquel març 03, 2022 | 10:02
  Una mala noticia.
 4. Icona del comentari de: pere sans a març 03, 2022 | 17:32
  pere sans març 03, 2022 | 17:32
  Que el funicular arribi de nou al castell.

Nou comentari

Comparteix