Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes demanen un “botó del pànic” contra les agressions sexuals

Els taxistes demanen un “botó del pànic” contra les agressions sexuals. 14 el 2021, segons les atencions que ha hagut de fer l’Hospital Clínic de Barcelona. És per això que Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, una de les majors organitzacions del sector del taxi a la capital, ha demanat a l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), l’organisme públic que regula aquest sector a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), mesures efectives per combatre aquesta xacra.

Aquest mecanisme alertaria immediatament qualsevol conducta inapropiada i d’aquesta forma serien notificades a l’instant totes les autoritats, com els Mossos d’Esquadra. Aquesta eina aniria en la línia de la que ja disposen els mateixos empleats, que tenen un botó d’emergències que informa al telèfon d’emergències 112 de qualsevol incidència. Quant a les agressions de taxistes contra clientes, Álvarez ha condemnat els fets.

El sector del taxi reclama a la justícia i a la policia que hi hagi major coordinació per acabar amb la xacra de les agressions sexuals contra clientes per part dels conductors. “El problema és que no ens assabentem”, denuncien fonts de l’IMET. Sense constància d’abusos no hi ha cap possibilitat d’actuar, lamenten.

La normativa permet a l’IMET retirar de forma cautelar la credencial de taxi a qualsevol conductor que estigui assenyalat per haver comès una agressió sexual mentre feia la seva feina. Sempre que hi hagi indicis mínims de delicte, esclar. Aquesta mesura dràstica, però, només s’ha aplicat cinc cops en els darrers cinc anys. “Una per any”, detalla l’ens. Avui dia, indica l’òrgan regulador del taxi, cap d’aquests cinc taxistes expedientats treballa per al sector.

La realitat sobrepassa les sancions imposades, reconeix l’organisme públic. “La quantitat que ens arriba és mínima”, expliquen. “Ja vam demanar a finals de 2021 una reunió amb Fiscalia per demanar que en totes les denúncies sexuals on hi hagi un taxista implicat ens les notifiquin”, asseguren. De moment no s’ha arribat a cap entesa.

De la mateixa manera, l’IMET reclama als hospitals que atenguin víctimes d’abusos sexuals causades per taxistes, que els notifiquin. Aquest dimecres, de fet, hi ha hagut una reunió entre l’Hospital Clínic i l’IMET per trobar una solució. A hores d’ara el que ha transcendit és que hi ha voluntat d’entesa, però no s’ha tancat cap protocol específic d’actuació, informen fonts de la negociació al TOT Barcelona.

Nou comentari

Comparteix