Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen 37 noves imputacions d’agents de la Policia Nacional per l’1-O

L’Assemblea, Òmnium i Irídia han demanat 37 noves imputacions d’agents de la Policia Nacional en la macrocausa de l’1-O que estudia el Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona. Les tres organitzacions presenten un nou informe pericial on “s’identifiquen fins a 468 accions policials desproporcionades a 16 escoles de Barcelona que van ser centre de votació durant el referèndum de l’1 d’Octubre”, a partir d’imatges i vídeos d’aquella jornada.

Els fets es concentren als punts de votació del referèndum. En concret, a l’Escola Mediterrània, IES Pau Claris, Escola Pia Sant Antoni, IES Ramon Llull, IES Joan Fuster, Centre Educatiu Projecte, Escola Infant Jesús, Dolors Monserdà, IES Santa Caterina de Siena, Àgora, Mare Nostrum, Escola Prosperitat, Escola Víctor Català, IES Joan Boscà, CAP Guinardó i CEIP Els Horts.

Cops de puny, empentes amb força, obstrucció de les vies respiratòries, escanyaments o puntades de peu, entre d’altres, són algunes de les males praxis, asseguren les organitzacions que han aportat el nou informe pericial. “A partir del visionat d’aquestes imatges i gravacions, i fruit de mesos de feina, les tres acusacions populars consideren imprescindible la imputació de 37 agents més de la Policia Nacional, de les quals 24 serien noves imputacions i 13 serien ampliacions d’imputació de policies ja investigats”, expliquen les entitats, a través d’un comunicat de premsa. A més, asseguren que quatre dels policies que demanen investigar són caps de grup. Amb tot, la xifra total d’agents de la Policia Nacional imputats en la causa de l’1-O a Barcelona ascendiria fins a 90, indiquen l’Assemblea, Òmnium i Irídia.

Les organitzacions en defensa dels drets humans i del dret a decidir denuncien que “estan suplint el paper que hauria de fer la Fiscalia en defensa dels drets fonamentals vulnerats a la ciutadania”. A més, les tres acusacions també reclamen una nova pròrroga de sis mesos de la instrucció del cas “per practicar diligències pendents d’investigació i resoldre les que se’n puguin derivar de les noves imputacions d’agents de la Policia Nacional”. A hores d’ara la fi de la instrucció està fixada en el 29 de gener de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa