Vídeos de denúncia del masclisme al transport públic de Barcelona

L'eslògan de la campanya és 'Volem viatjar tranquil·les' i ja es pot veure al metro i a l'autobús

“Volem viatjar tranquil·les”: aquest és l’avís del vídeo que els usuaris del metro i els autobusos de Barcelona veuen des d’aquest divendres a les pantalles de les andanes i dins dels vehicles de TMB. Es tracta d’una campanya de l’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona contra les actituds i la violència masclista al transport públic.
 

Les regidores de Mobilitat i de Feminismes i LGTBI, Mercedes Vidal i Laura Pérez, han presentat la campanya avui. Segons Pérez, l’objectiu és “començar a denunciar les agressions” i deixar clar que “les dones tenen dret a viatjar tranquil·les i no tenen perquè suportar aquests comportaments abusius”. “Tenim aquestes actituds normalitzades i per vergonya no ens hi revoltem”, ha afegit. “Fins ara ningú animava les dones a parlar-ne, cal començar pel principi destapant tot el que hi ha”, ha assegurat Vidal, que també és la presidenta de TMB.

Segons Pérez, aquesta campanya neix arran de l’Enquesta de Violència Masclista del 2016 impulsada per l’Ajuntament, amb més de 4.000 entrevistes. Segons les dades, en un any a Barcelona el 6,8% de les dones enquestades han patit agressions i assetjament en l’àmbit social, i 1 de cada 5 d’aquestes agressions són al transport públic.

Des de l’Ajuntament de Barcelona han apuntat que no s’havia fet mai una campanya específica de denúncia de les agressions sexistes en transport públic i han reconegut que la majoria de polítiques dutes a terme fins ara havien estat molt centrades en l’àmbit privat i no en el social. En aquest sentit, també han recordat que l’Ajuntament ja va engegar l’any passat una campanya contra la violència sexista en espais d’oci.

Les dues regidores han assegurat que aquestes accions són només unes primeres mesures. “El primer punt és sensibilitzar i que es visibilitzi la necessitat d’actuar, a partir d’aquí veurem quina és la millor manera per fer aquesta feina”, ha assegurat Pérez. Així, han assegurat que estan treballant en una resposta “encara més acurada” a aquesta situació, començant per l’àmbit del transport.

Més informació

Nou comentari